Witold Kepinski - 24 februari 2015

Oracle presenteert nieuwe big data-oplossingen voor informatietoegang en -discovery

Oracle presenteert nieuwe big data-oplossingen voor informatietoegang en -discovery.

Nieuwe producten omvatten: Oracle Big Data Discovery, Oracle GoldenGate for Big Data, Oracle Big Data SQL 1.1 en Oracle NoSQL Database 3.2.5. Deze aanvullingen moeten Hadoop-, NoSQL- en SQL- technologie beter samen te laten werken in een public of private cloud is of in een on-premise infrastructuur.

De nieuwe big data-oplossingen van Oracle zijn ook ontworpen om samen te werken met het recent aangekondigde Oracle Big Data Appliance X5 en Oracle Exadata Database Machine X5. Samen vormen deze oplossingen een compleet, kosteneffectief platform voor toegang, discovery, beheer en beveiliging van big data.

De nieuwe producten zijn

Oracle Big Data Discovery, de ‘visual face of Hadoop’ en een end-to-end-product voor het vinden, ontdekken, transformeren en delen van inzichten uit big data. Big data wordt toegankelijker voor meer bedrijfsanalisten binnen de organisatie en helpt risico’s te reduceren en verbetert de time-to-value voor big data-projecten.

Oracle GoldenGate for Big Data, een op Hadoop gebaseerde technologie die klanten in real-time ongestructureerde data laat streamen vanuit verschillende transactiesystemen naar big data-systemen, inclusief targets als Apache Hadoop, Apache Hive, Apache HBase en Apache Flume. Dit vergroot de waarde van analytics-initiatieven voor big data van klanten door bestaande real-time architecturen samen te voegen in big data-oplossingen, terwijl de big data-reservoirs up-to-date blijven met de productiesystemen.

Oracle Big Data SQL 1.1, een technologie die Oracle SQL verlengt naar Hadoop en NoSQL, met alle veiligheid van de Oracle Database. Het maakt het snel draaien van één enkele query mogelijk, geschreven in Oracle SQL, voor transparante toegang tot data in Hadoop, NoSQL en Oracle Database. Oracle Big Data SQL 1.1 biedt een nauwere integratie tussen Hadoop en Oracle Database, terwijl de query performance met tot veertig procent stijgt ten opzichte van vorige versies.

Oracle NoSQL Database 3.2.5 is een aanpasbare oplossing die ontwikkelaars in staat stelt sterk presterende next generation-applicaties te bouwen. De nieuwste release biedt voorspelbare low latency, een RESTful API en een Thrift-based C API en is geïntegreerd met het Oracle Big Data-platform. Bouwend op Oracle Big Data SQL, biedt Oracle NoSQL Database 3.2.5 ook data definition language (DDL), wat het nog eenvoudiger maakt om met SQL een query te draaien van NoSQL-data.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!