Witold Kepinski - 28 februari 2015

Huawei doet veel meer Europese octrooiaanvragen

De Chinese netwerkleverancier Huawei heef in 2014 veel meer Europese octrooiaanvragen gedaan, zo meldt het jaarverslag dat door het Europees Octrooibureau is gepubliceerd.

De Europese octrooiaanvraag van Huawei bereikte 1600 deponaties voor 2014. Het Europees Octrooi Bureau (EOB) verleende Huawei 493 octrooien, hetgeen Huawei als octrooihouder van positie 13 in 2013 naar nummer 7 in 2014 doet verhogen. Dit is de hoogste positie in het klassement dat ooit door een Chinees bedrijf is bereikt en weerspiegelt de innovatie competentie en de kwaliteit van de uitvindingen van Huawei.

De totale octrooiaanvragen bij het EOB steeg naar 151 981 deponaties in 2014. Dit was 2,7% meer dan het jaar ervoor - een recordhoogte. "Europa blijft haar belangrijke rol als mondiaal knooppunt voor technologie en innovatie versterken voor een groeiend aantal bedrijven uit de hele wereld," zei EOB president Benoît Battistelli.

Huawei investeert elk jaar meer dan 10% van haar omzet in Research & Development en draagt voortdurend bij aan innovatieve patenten voor de industrie. Sinds het begin heeft Huawei proactief gepleit voor een sterke bescherming van intellectuele eigendom. Het is een van de eerste Chinese bedrijven dat cross-licentie-overeenkomsten heeft ondertekend met westerse tegenhangers.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!