Witold Kepinski - 28 februari 2015

Thin-clientleverancier Igel publiceert update voor Linux 4-firmware

IGEL Technology heeft tegelijk met een update voor het besturingssysteem van zijn huidige Universal Desktop Linux 5-thin client een update uitgebracht voor diens voorganger, versie 4.

Met de update voor de Universal Desktop Linux 4-firmware laat IGEL laten zien dat het zich inspant om de investeringen van klanten in desktoptechnologie veilig te stellen door zijn thin clients gelijke tred te laten houden met de jongste ontwikkelingen in het datacenter. De update bevat de nieuwste softwareclients voor Citrix XenApp/XenDesktop, VMware Horizon en Microsoft RDS. Hierdoor kan een groot aantal klanten de levensduur van oudere IGEL-modellen verlengen, tijd winnen voor urgentere projecten en profiteren van de nieuwste functies van een centrale IT- of cloudomgeving.\

de update van IGEL’s Linux 4-besturingssysteem (versie 4.14.100) is uitgerust met de Citrix Receiver (versies 12 en 13). Citrix Receiver 13.1.2 ondersteunt Citrix XenApp/XenDesktop 7.5, inclusief Citrix StoreFront. Daarnaast biedt de update tal van nieuwe mogelijkheden, zoals authenticatie van de gebruiker via een smartcard of ‘pass-through’.

 Extra beheerfunctionaliteit

“De update van het besturingssysteem omvat tevens diverse updates van clients, zoals VMware Horizon Client (in versie 3.2), IGEL’s eigen RDP Client, inclusief RemoteFX 8 voor toegang tot Microsofts RemoteApp en Remote Desktop, alsmede de nieuwste 2X-client,” zegt Edwin de Ron, Sales Manager van IGEL Technology in Nederland. “Om het beheer nog gemakkelijker te maken, heeft IGEL bovendien een reeks praktische functies geïntegreerd, waaronder de Quick Navigator, die configuratieprocedures versnelt door de gebruiker direct door te verwijzen naar noodzakelijke en mogelijke setupinstellingen.”

Beschikbaarheid en nuttige informatie

Meer bijzonderheden over alle andere nieuwe functies kunt u lezen of downloaden via edocs.igel.com. U vindt daar ook een breed scala aan gratis gebruiksaanwijzingen en best-practicedocumenten in verschillende talen. De nieuwe IGEL Linux 4-firmware (versie 4.14.100) is vanaf nu gratis te downloaden via www.myigel.biz voor alle op Linux gebaseerde IGEL Universal Desktop-thin clients.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!