Redactie - 02 maart 2015

Samsung beschermt Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge-gebruikers met Intel Security-beveiliging

Samsung gaat zijn nieuwe smartphones Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge voorzien van een mobiele beveiligingsoplossing van Intel Security. De oplossing beschermt gebruikers tegen het groeiende aantal mobiele dreigingen. De nieuwe Samsung smartphones zijn de eerste mobiele apparaten waarop VirusScan Mobile technologie vooraf wordt geïnstalleerd.

Vrijwel iedereen gebruikt vandaag de dag mobiele apparaten. De apparaten worden hiermee ook steeds interessanter voor cybercriminelen, die steeds slimmere manieren vinden om informatie op de toestellen in handen te krijgen. Als voorbeelden van incidenten noemt Samsung de ‘Celebgate’-aanval van vorig jaar, waarbij foto's van beroemdheden naar het publiek werden gelekt, mobiele spyware, aanvallen op het ‘Internet of Things’, de groei van mobiele betalingen. Dit zijn volgens het bedrijf allemaal bewijzen van de kwetsbaarheid van mobiele apparaten.

Steeds meer mobiele malware
Volgens een nieuw rapport van McAfee Labs was er in het vierde kwartaal van 2014 een toename van 14% in mobiele malware met virussen, en van kwaadaardige apps en URLs. In het rapport wordt verder geconstateerd dat het besmettingstempo van mobiele malware aanzienlijk is toegenomen. Ten minste 8% van alle systemen heeft sinds het vierde kwartaal van 2013 te maken gehad met besmetting.

”We leven in een tijd met een ongekende mate van mobiele connectiviteit,” zegt Wim van Campen, VP Noord en Oost Europa, Intel Security. “We doen intussen zo’n beetje alles op onze mobiele apparaten, van bankieren en winkelen tot onze belastingaangifte. En daarmee stellen we onze gevoelige gegevens en onze privacy aan grote risico’s bloot. Intel Security biedt alle bezitters van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge een veilige online-ervaring."

McAfee VirusScan Mobile
Om klanten te beschermen tegen mobiele dreigingen kondigt Samsung aan McAfee VirusScan Mobile standaard op de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge mee te leveren. McAfee ViruScan Mobile is een antimalwaresysteem dat apps en bestanden op zowel het toestel als op de SD-geheugenkaart scant. De oplossing is gericht op het voorkomen van besmetting door virussen, wormen, Trojaanse paarden en andere kwaadaardige code.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!