Witold Kepinski - 03 maart 2015

Kofax koopt Aia software voor 19,5 miljoen dollar

Kofax, specialist in procestoepassingen koopt Aia, een aanbieder uit Nijmegen van managementsoftware voor klantcommunicatie (Customer Communications Management, CCM). Kofax heeft alle aandelen van Aia overgenomen voor in totaal 19,5 miljoen dollar in contanten. Aia kopstuk Paul Dirven (foto) verlaat na de overname het bedrijf en wordt consultant bij DirvenIT.

De CCM-software van Aia helpt organisaties bij het beheren van interactieve en ad hoc klantcorrespondentie, zowel elektronisch als op papier, waardoor zij sneller kunnen inspelen op veranderingen en de effectiviteit van hun klantcommunicatie kunnen verbeteren. Het gebruiksvriendelijke, flexibele en snelle platform gebruikt gegevens van andere bedrijfstoepassingen, waardoor organisaties gepersonaliseerde, klantgerichte brieven, contracten en andere documenten kunnen maken met minimale IT-inspanning. Software van Aia wordt in meer dan 400 klantgerichte organisaties in de hele wereld gebruikt, waaronder ABN Amro, Allianz, Legal & General en LeasePlan.

De CCM-software van Aia wordt geïntegreerd met Kofax TotalAgility en blijft beschikbaar op een stand-alone basis. De toevoeging van CCM aan TotalAgility met mogelijkheden voor scanning en herkenning, procesmanagement, gegevensintegratie, analyse, e-handtekening en mobiel, moet de waarde van de slimme procestoepassingen en de concurrentiepositie van Kofax versterken, aldus Reynolds C. Bish, Chief Executive Officer van Kofax: "De acquisitie van Aia is een natuurlijke stap voorwaarts in het realiseren van onze strategische visie voor slimme procestoepassingen. De behoefte aan een uitgebreid, end-to-end klantbetrokkenheidsplatform dat content aanstuurt vanuit alle kanalen en vanaf alle apparaten op elke plek, wordt alomtegenwoordig en urgent. Dankzij de toevoeging van CCM aan het bekroonde Kofax TotalAgility-platform kunnen organisaties een nog completere ervaring bieden aan hun klanten in de zakelijk essentiële First Mile. We zijn zeer blij om Aia bij de Kofax-familie te mogen verwelkomen."

Paul Dirven

Aia was een private onderneming met het hoofdkantoor in Nijmegen (Nederland) en ongeveer 70 werknemers. De niet-beoordeelde financiële verklaringen voor het boekjaar dat eindigde op 31 oktober 2014 gaven opbrengsten aan van 8,9 miljoen dollar, waarvan 26% uit softwarelicenties, 29% uit onderhoudsdiensten en 45% uit professionele diensten, een aangepast operationeel resultaat (EBITDA) van 1,6 miljoen dollar en een totale activa van 4,2 miljoen dollar inclusief 1,9 miljoen dollar in kasmiddelen. De primaire aandeelhouders zijn: Paul Dirven, Chairman of the Board - 51 jaar, Leon Pillich, Senior Vice President, Business Development - 45 jaar, Jeroen Huinink, CTO - 42 jaar en Tim van Hugte, Senior Vice President, Sales & Delivery - 52 jaar. Met uitzondering van Dirven blijft het managementteam in de nabije toekomst actief, net als de andere medewerkers van Aia.

WK

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!