Wouter Hoeffnagel - 03 maart 2015

F-Secure brengt F-Secure Freedome naar de Mac

F-Secure introduceert een nieuwe versie van F-Secure Freedome. De applicatie Freedome for Mac die de online privacy van gebruikers beschermt is tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gelanceerd. Het nieuwe Freedome-aanbod brengt de VPN deze zomer naast Windows-machines ook naar Mac’s.

Het internet is een oneindige bron van informatie en diensten. Het gebruik van internet is echter niet zonder zorgen. Volgens een onderzoek dat onlangs is gehouden door GfK, geeft 88% van de ondervraagden aan bezorgd te zijn over zijn persoonlijke data. 48% geeft aan bepaalde digitale diensten niet te gebruiken vanwege deze bezorgdheid.

Persoonlijke data opgeven op internet
“Mensen worden gedwongen steeds meer en vaker persoonlijke data op te geven voor diverse diensten op het internet”, zegt Samu Konttinen, Executive Vice President, Consumer Security bij F-Secure. “Mensen zijn zich hier vandaag de dag weliswaar meer van bewust, maar ze zijn nog steeds bezorgd omdat zij constant de controle over hun privacy moeten opofferen wanneer zij online activiteiten willen ontplooien.”

F-Secure Freedome is een gebruiksvriendelijke VPN die consumenten beschermt tegen digitale observatie. Met één druk op de knop wordt ongeautoriseerde surveillance onmogelijk en worden locaties veranderd. Hierdoor kunnen gebruikers ongehinderd browsen, zonder ‘voetsporen’ op het internet achter te laten. F-Secure Freedome is nu beschikbaar voor Android, iOS en Windows. Freedome for Mac biedt ook ondersteuning voor apparaten die op Mac OS X draaien.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!