Redactie - 04 maart 2015

Accenture en Conclusion vestigen zich op Smart Services Campus in Heerlen

Accenture en zakelijk dienstverlener Conclusion vestigen zich definitief op de nieuwe Smart Services Campus in Heerlen. Dit werd vandaag bekend gemaakt door de betrokken partijen. Met de komst van Conclusion en Accenture naar Heerlen zullen de komende jaren naar verwachting 400 nieuwe banen worden gecreëerd in de regio. Het wervings- en selectieproces is inmiddels van start gegaan.

In totaal zullen op de Campus de komende jaren ongeveer 2.000 à 2.500 nieuwe banen worden gerealiseerd met tientallen start ups, spin offs en het aantrekken van nieuwe bedrijven, zoals Accenture en Conclusion. Op deze manier kan jong talent worden aangetrokken en behouden voor de regio. De komende jaren zal voor bijna € 40 miljoen worden geïnvesteerd in de Campus door de oprichters van de nieuwe campus: de Provincie Limburg, pensioenuitvoerder APG en de Universiteit Maastricht.
 
Doel van de nieuwe Campus is door interactie tussen onderwijs, onderzoek en ondernemerschap een broedplaats te worden voor nieuwe bedrijvigheid, innovaties en talentontwikkeling op het gebied van slimme diensten, ofwel smart services. Dit zijn product- en diensteninnovaties gebaseerd op diverse data die met elkaar in verbinding worden gebracht door ICT. Deze slimme combinaties van gegevens leiden bijvoorbeeld tot meer inzicht in de behoefte van klanten, het verhogen van de operationele efficiency en een verbeterde dienstverlening.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!