Witold Kepinski - 14 maart 2015

Nieuwe release VMware Horizon 6 is algemeen beschikbaar

VMware, leverancier van virtualisatie en cloud software, kondigt een nieuwe release aan van VMware Horizon 6. 

De oplossing beschikt over moderne mogelijkheden voor applicatie-publishing, ondersteuning van 3D-applicaties door middel van high-performance virtuele desktops, verbeterde ondersteuning van Chromebook, software-defined datacenter-optimalisatie, inclusief voordelen van netwerkvirtualisatie van VMware NSX. VMware Horizon 6 is de meest uitgebreide desktop- en applicatievirtualisatieoplossing voor het leveren en beheren van elk type zakelijke applicatie en desktop, inclusief fysieke desktops en laptops, virtuele desktops en applicaties, en pc’s die eigendom zijn van medewerkers. 

Zakelijke mobiliteit

Deze release van VMware Horizon 6 introduceert volgens de Amerikaanse leverancier nieuwe mogelijkheden die geïntegreerd zijn in één oplossing en die IT een gestroomlijnde aanpak biedt voor het beheren van Windows-applicaties en -desktops. Vernieuwingen met betrekking tot het publiceren van applicaties, device-ondersteuning, applicatie- en desktopbeheer en storage- en netwerkondersteuning helpen het beheer van mobiele eindgebruikers makkellijker en kosten-effectiever te maken. Klanten kunnen VMware Horizon 6 inzetten om de voordelen van virtualisatie te benutten en hun desktops te transformeren in veilige virtuele werkomgevingen, zo beweert VMware.

De belangrijkste verbeteringen in VMware Horizon 6 zijn ten eerste applicatie-publishing en 3D graphic-ondersteuning . Mware Horizon 6 biedt uitgebreide ondersteuning voor applicaties, van eenvoudig tot complex. Port level redirection van lokale USB-storageapparaten maakt toegang mogelijk tot bestanden via published applicaties en virtuele desktops. De combinatie van NVIDIA GRIS vGPU-technologie, VMware vSphere 6 en Horizon 6 levert een goede eindgebruiker-ervaring voor rijke 3D-graphics en high performance virtuele desktops, voor de meeste veeleisende eindgebruikers en schaalbaarheid die IT-organisaties nodig hebben.

Ten tweede biedt het Software Defined Datacenter-optimalisatie met VMware vSphere 6, VMware NSX en VMware Virtual 6 voor verbeterde beveiliging. Vernieuwingen in VMware’s unified platform voor gevirtualiseerde compute, networking en storage voor de hybride cloud, kunnen helpen complexiteit te verminderen en de schaalbaarheid van virtuele applicaties en desktops die VMware Horizon 6 gebruiken te vergroten.  

Ten derde is er de combinatie van VMware Virtual SAN 6 hyper-converged storage met Horizon 6 biedt out-of-the-box-integratie en maakt hogere schaalbaarheid mogelijk voor virtuele desktops. Horizon 6 is gevalideerd voor de ondersteuning van maximaal 4.000 desktops per cluster op een 20-node cluster.

Ten vierde zijn er verbeteringen aan de VMware Horizon 6 cloud pod-architectuur die IT-beheerders in staat styellen desktop-implementaties over meerdere datacenters en regio’s te verenigen met één enkele interface voor beheer en monitoring. Tot slot biedt de ondersteuning voor Windows Server 2012 R2 een betaalbare keuze voor virtuele desktops om de TCO verder te verlagen.

VMware Horizon voor Linux Early Access-programma

Daarnaast kondigt VMware een earaly access-programma aan voor VMware Horizon voor Linux virtuele desktopoplossingen. VMware breidt zijn virtual desktopmogelijkheden uit voor ondersteuning van Red Hat- en Ubuntu-gebaseerde Linux-desktops.

Technology Preview

VMware introduceert verder twee nieuwe technologie-previews - Project Local en Project Ark. Project Local laat de mogelijkheden zien om hogere snelheden en efficiëntie te behalen voor applicatie-delivery aan eindgebruikers door het bieden van virtuele applicatietoegang aan bestanden op lokale harde schijven en mappen. Project Ark laat de flexibiliteit zien van published applicaties aan Google Chromebooks via twee afzonderlijke methoden: een clientless-benadering via een HTML5-browser en een client-benadering via een nieuwe lichtgewicht Chrome-client.

Beschikbaarheid

De nieuwe release van VMware Horizon 6 is algemeen beschikbaar. Een gratis testversie is beschikbaar via de website van VMware.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!