Witold Kepinski - 18 maart 2015

Alcatel-Lucent Enterprise introduceert OpenTouch Notification Service

Alcatel-Lucent Enterprise kondigt een nieuwe oplossing aan die bedrijven helpt hun werknemers, gasten of patiënten te beschermen in situaties waarin snel reageren cruciaal is.

De nieuwe OpenTouch Notification Service (OTNS) zorgt volgens de IT-leverancier voor persoonlijke veiligheid en verbetert de alertheid bij incidenten door een bedrijfscommunicatieoplossing te koppelen aan de alarm- en meldsystemen van een organisatie. Daardoor kan er sneller worden gereageerd en kunnen er sneller beslissingen worden genomen. De oplossing is ontwikkeld in samenwerking met IQ Messenger, gevestigd in Nederland.

Door de nieuwste technologische ontwikkelingen zijn meldservices onmisbaar geworden voor communicatie in kritieke situaties. De mogelijkheid om alarmsystemen aan elkaar te koppelen en de juiste melding bij de juiste persoon op het juiste moment af te leveren, is de belangrijkste functie van de OTNS. Daardoor is OTNS ideaal voor ziekenhuizen, hospitality, zorginstellingen, het onderwijs, en andere bedrijven die hun investering willen beschermen door bestaande alarmsystemen te integreren in realtime communicatie.

OTNS verzamelt en verenigt alarmsystemen van verschillende subsystemen, zoals oproepapparaten voor verpleegkundigen, brandmelders, gebouwbeheer, weglooppreventie of evacuatiesystemen. Het systeem stuurt in realtime een melding naar de geschiktste persoon om op de situatie te reageren. Daarbij wordt gebruikgemaakt van bedrijfstakspecifieke communicatiesystemen, bijvoorbeeld draadloze handsets (DECT, wifi, bluetooth), smartphones en supervisieconsoles met geolocatiescherm, rekening houdend met de mobiliteit van het personeel.

Als softwarematige oplossing biedt de OpenTouch Notification Service een complete verzameling applicaties met bedrijfstakspecifieke hulpprogramma's en systemen van bedrijven, allemaal op een slimme manier met elkaar verbonden via een unieke webinterface. De verschillende integratiemethoden maken nieuwe services mogelijk, zoals meldingen op social media en mobiele apparaten, aldus Alcatel-Lucent Enterprise.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!