Witold Kepinski - 17 maart 2015

Bridge lanceert internationale marktplaats voor software teams

Bridge Global IT Staffing lanceerde aan het begin van dit jaar Ekipa. Een marktplaats voor software teams die maatwerk software vraagstukken en aanbod samenbrengt. Van het bouwen van een app, responsive ecommerce website tot niche technologie als bijvoorbeeld Ruby on Rails. In een tijdsbestek van twee maanden hebben 100 software teams uit Nederland, India en diverse Oost Europese landen zich bij Ekipa aangesloten.

Het (internationaal) uitbesteden van software vraagstukken is niet nieuw. Veel organisaties kiezen voor deze optie met het oog op kostenbesparing. Echter door te focussen op kosten of direct een generieke dienstverlener uit het eigen netwerk in te zetten loopt men het risico te werken met ICT-teams die geen ervaring hebben met het (software)product dat nu opgeleverd moet worden. Vaak komen opdrachtgevers hierdoor bedrogen uit. Bridge Global IT Staffing zag dit proces in de afgelopen tien jaar met lede ogen aan. Met de introductie van Ekipa willen zij organisaties een platform bieden waar het gemakkelijk is om software teams te selecteren die ervaring hebben met soortgelijke, specifieke projecten.

“Vooral de zoekfunctionaliteit binnen Ekipa is erg belangrijk voor opdrachtgevers”, aldus Hugo Messer (foto), CEO Ekipa. “Door het invoeren van een zoekopdracht, zoals de branche waarin het project uitgevoerd moet worden, krijgt de opdrachtgever een overzicht van software teams die ervaring hebben met soortgelijke projecten. Teams die door het Ekipa-team allemaal zijn gescreend. Hierdoor heb je als opdrachtgever de garantie dat je met mensen werkt die weten waar ze mee bezig zijn. Doordat het Ekipa-team ook altijd betrokken blijft bij iedere samenwerking die via het platform wordt afgesloten, halen wij bij veel organisaties de laatste drempel voor het uitbesteden van hun software vraagstuk weg.”

22 Times

De start van Ekipa is niet onopgemerkt gebleven in de markt. Inmiddels hebben meerdere organisaties een project-aanvraag ingediend. Recent is ook het eerste Ekipa-project gestart. “Via Ekipa ben ik inmiddels aan vier internationale software teams voorgesteld. Hieruit hebben we twee teams geselecteerd die het best passen bij onze visie en het specifieke project. Een van deze teams is inmiddels gestart met een nieuwe release van onze nieuwsbriefportal www.nieuwsbrief.nl. Een zeer belangrijk project, waarvoor ik absoluut de beste mensen wilde inzetten. De ervaring met zowel het software team als het team van Ekipa gaf ons het vertrouwen dat we hiermee op korte termijn het beste team tot onze beschikking zouden hebben”, aldus Erwin Moojen, directeur 22 Times. 

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!