Witold Kepinski - 17 maart 2015

VMware opent vCloud Air datacenter in Frankfurt

VMware, speler in virtualisatie en cloud-infrastructuur, kondigt de uitbreiding aan van VMware vCloud Air in Europa met de beschikbaarheid van zijn dienst in Frankfurt, Duitsland.

Het nieuwe Duitse VMware-datacenter is een aanvulling op VMware’s locatie in het Verenigd Koninkrijk en de vCloud Air Network-service providers en biedt klanten een centrale locatie in Europa. Klanten kunnen zo profiteren van VMware’s cloud terwijl ze voldoen aan Duitse en EU-compliance en databeschermingsregels. “Deze uitbreiding van VMware vCloud Air in Europa is een nieuwe mijlpaal in onze wereldwijde expansie van onze hybride cloud-service. Het biedt klanten snel toegang tot de public cloud terwijl het operationele kosten reduceert en compliancy biedt voor lokale wetgeving met betrekking tot gegevensbescherming”, zegt Pat Gelsinger, chief executive officer, VMware. Bill McDermott, CEO van SAP SE, zegt dat SAP gebruikt maakt vCloud Air.

Hybride cloud-strategie is bedrijfskritisch
VMware vCloud Air integreert met de huidige IT-infrastructuur van organisaties, waardoor het flexibiliteit en gemak biedt bij het uitbreiden van applicaties naar de publieke cloud wanneer extra capaciteit nodig is, aldus VMware. Het resultaat is een hybride cloud die compatible is met bestaande zakelijke applicaties en het gemakkelijk maakt nieuwe cloud-native toepassingen te bouwen. Dit biedt volgens VMware organisaties grotere flexibiliteit en efficiëntie op een manier die veilig, betrouwbaar en compliant is. IT-afdelingen kunnen deze ‘best of both worlds’-cloud-omgeving bekijken, beheren en gebruiken op een uniforme wijze via het gebruik van het VMware vSphere-platform dat ze al kennen.

Door de nieuwe VMware vCloud Air-locatie in Frankfurt kunnen klanten hun data opslaan op een locatie die voldoet aan Duitse en EU-compliance en gegevensbeschermingsstandaarden. De beschikbaarheid van vCloud Air in Duitsland laat ook VMware’s commitment zien klanten te ondersteunen via de wereldwijde expansie van zijn enterprise-class public cloud-dienst.

VMware’s hybride cloud biedt mogelijkheden voor partners
Met vCloud Air kunnen channel en service providers een belangrijke rol spelen bij het integreren van private datacenters en publieke clouds en zo hybride oplossingen te bieden aan klanten. VMware vCloud Air is ontworpen met de channel-community in gedachten. VMware-distributeurs, solution providers en OEM-partners verkopen vCLoud Air op dezelfde manier als ieder ander VMware-product.

Er komen naar verwachting additionele cloud-diensten beschikbaar vanaf deze locatie in 2015, waaronder een initiële set Google Cloud Platform-services, zoals eerder dit jaar aangekondigd.

WK

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!