Witold Kepinski - 25 maart 2015

Microsoft levert Office software mee aan tablets waaronder van Samsung

Microsoft heeft met een handvol tabletmakers, waaronder Samsung, afgesproken om Office-software mee te leveren op toestellen.

De bekendste naam met wie het bedrijf afspraken maakt, is Samsung. Door de deal krijgen bepaalde tablets er de Office-apps Word, Excel en PowerPoint bij, samen met OneNote, OneDrive en Skype. Ook de S6 en S6 Edge smartphones krijgen door de afspraak OneNote, OneDrive en Skype meegelverd, net zals honderd gigabyte extra cloudopslag. Wie de tablets als zakelijke klant koopt, kan daarbij kiezen tussen drie zakelijke versies van Office 365, gekoppeld aan de KNOX-beveiligingsomgeving van Samsung.

Ook Dell heeft een gelijkaardige deal voor zijn toestellen, net zoals negen andere fabrikanten. Al gaat het hier vooral om minder bekende spelers, zoals het Duitse Trekstor of het Canadese Hipstreet.

De samenwerking is goed nieuws voor Microsoft. Dat zag de afgelopen jaren hoe gebruikers de toen alomtegenwoordige Office-suite inruilden voor gratis kantoorsoftware. De deal is in dat opzicht een methode om gebruikers terug te winnen, en hen zo hopelijk warm te maken voor een (betalende) abonnement voor gebruik op pc's.

In samenwerking met Datanews

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!