Witold Kepinski - 27 maart 2015

Intel Security helpt data beschermen met True Key wachtwoord manager

Cybercriminelen worden steeds slimmer in het ontfutselen van wachtwoorden door te hacken of door Phishing. Wachtwoordbeveiliging op basis van karakters is niet meer goed, aldus Raj Samani, CTO bij Intel Security. Daarom heeft Intel Security het True Key cross-platform applicatie ontwikkeld. die het wachtwoordenprobleem probeert op te lossen met behulp van persoonlijke kenmerken, zoals gezichtsherkenning en vingerafdrukken.

“Met True Key kunnen gebruikers makkelijker en veiliger inloggen. True Key is op te vragen via truekey.com en kan zes maanden gratis worden getest”, aldus Samani. De Intel Security CTO is een bekend internationaal spreker en adviseur van bedrijven en overheden, betreft hoe ze hun security het best kunnen inrichten om zich te wapenen tegen cybercrime. “Maar mensen moeten ook goed weten hoe ze zelf hun data beschermen door niet zomaar apps te downloaden en toegang te geven aan softwareleveranciers tot databestanden, apps en de camera.”

Samani zegt dat door digitalisering behoefte is aan een geïntegreerde security en privacyregelgeving. “De digitalisering leidt tot meer online gevaren. Gemiddeld zijn er nu 370 online gevaren per minuut. Maar dat zegt de meeste mensen niet veel. Als security-specialist moet je dus wel blijven uitleggen dat security en vertrouwen in de digitale wereld wel belangrijk is, ook aan oudere mensen. Vroeger werd je door criminelen met wapens overvallen, nu doen ze dat vaker vanaf een pc door te hacken. De crimineel ziet niet dat hij een oud omaatje berooft als ze reageert op een phishing e-mail door haar wachtwoorden van de bank in te vullen.”

Volgens Samani zijn er nu betere beveiligingslagen nodig. “Gebruik niet alleen een wachtwoord maar ook gezichtsherkenning, of een fingerprint. Dat kan met de Intel True Key-technologie. Inmiddels wordt True Key breed toegepast door partijen zoals Brightstar, Deutsche Telekom en Prestigio, Deutsche Telekom gaat de True Key-applicatie installeren voor Europese klanten. Ik zal mij blijvend inzetten om mensen voor te lichten over de gevaren van cybercrime en hoe je dat kan voorkomen. Mensen zijn nog weinig bewust over de waarde en gevoeligheid van data. Daarom bieden we Intel True Key de eerste zes maanden gratis aan.”

Meer informatie: www.truekey.com 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!