Witold Kepinski - 30 maart 2015

Minkels wordt Hoofdpartner van Dutch Datacenter Association

Minkels, leverancier van modulaire en geïntegreerde datacenter oplossingen, onderdeel van het beursgenoteerde Legrand, is Hoofdpartner geworden van de Dutch Datacenter Association (DDA) - de recent opgerichte brancheorganisatie van datacenters in Nederland. De DDA werkt actief samen met marktpartijen, overheid en andere belangenorganisaties. Als Hoofdpartner van DDA wil Minkels een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de Nederlandse datacenter markt en het overdragen van (internationale) datacenter kennis.

Minkels is een van oorsprong Nederlandse fabrikant die wereldwijd geïntegreerde datacenter infrastructuur oplossingen levert, zowel ten behoeve van commerciële datacenters als corporate server ruimtes. Het bedrijf heeft over de jaren heen een breed portfolio aan innovaties op de markt gebracht, met oplossingen zoals (Free Standing) Cold Corridor aisle containment, airflow optimalisatie, intelligente Power Distribution Units (PDU’s), row-based koeling en busbar stroomverdeling systemen. Modulariteit en energie-efficiëntie zijn belangrijke kenmerken binnen het datacenter portfolio dat Minkels in-house heeft ontwikkeld, aldus Christiaan van Terheijden, CEO van Minkels.

Nederlandse en Europese normeringen

Minkels maakt onderdeel uit van verschillende datacenter normeringcommissies, op zowel Nederlands als internationaal niveau. Zo is Minkels kennisinhoudelijk betrokken bij de Nederlandse NEN NPR 5313 standaard, de Europese NEN-EN 50600 normering en bijvoorbeeld ook de ESC48D - een wereldwijde standaard voor racks en aisle containment. Als Hoofdpartner van de DDA verwacht Minkels dergelijke kennis gemakkelijker te kunnen delen, en behoeften vanuit de praktijk nog beter en sneller in kaart te kunnen brengen. “Een groot deel van de DDA leden behoort tot de klantenkring van Minkels,” zegt Van Terheijden. “Wij willen een significante kennisbijdrage leveren aan het volledige datacenter ecosysteem in Nederland. Het prominente partnership dat we met de DDA aangaan zal daarin een belangrijke functie vervullen, ook om nog sneller dan nu te kunnen inspelen op ontwikkelingen en behoeften vanuit de markt.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!