Redactie - 31 maart 2015

Salesforce boycot Amerikaanse staat Indiana

Salesforce.com wil zijn klanten en personeel niet langer naar de Amerikaanse staat Indiana sturen. Daarmee reageert ceo Marc Benioff op de omstreden Religious Freedom Restoration Act wet die gays kan discrimineren. Die wet laat bedrijven toe om mensen met een andere geaardheid te weigeren.

"Vanaf vandaag annuleren we alle programma's waarbij onze klanten en werknemers naar Indiana moeten gaan waar ze op discriminatie kunnen stoten", is de vrij vertaalde tweet van Benioff.

In 2013 kocht Saleforce.com nog ExactTarget voor 2,5 miljard dollar, dat zijn hoofdzetel in Indiana heeft. Maar nu benadrukt Benioff dat hij niet van plan is om nog extra te investeren in de regio. Dat wil voor alle duidelijkheid niet zeggen dat er ontslagen komen. Zo nam het bedrijf de beslissing naar eigen zeggen op basis van de kwade reacties van klanten en werknemers op de wet.

Ook andere technologiebedrijven hebben er in een open brief op gewezen dat zulke wetgeving een rechtstreekse impact heeft op de investeringen uit de technologiesector. Al is het maar omdat het voor de sector veel moeilijker wordt om de juiste mensen aan te trekken in een regio waar niet elke werknemer welkom is.

In samenwerking met Datanews

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!