Witold Kepinski - 31 maart 2015

BAS Group CEO Steven Bakker vertrekt en geeft stokje over aan Peter Brussel

Per 1 april draagt Steven Bakker (foto), oprichter en CEO van de BAS Group (eigenaar van o.a. dixons, iCentre en MyCom) zijn functie over aan Peter Brussel. Steven zal als adviseur aan de organisatie verbonden blijven. Brussel zal per 1 april in dienst treden.

Steven Bakker: “Ik heb 18 jaar met veel plezier gewerkt bij de BAS Group, maar merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Een bedrijf heeft in elke fase van zijn bestaan behoefte aan een andersoortige CEO. Ik krijg veel energie van visieontwikkeling en innovatie, en daar is in deze fase van de BAS Group minder behoefte aan. Door de verkoop van mijn aandelen kan ik weer gaan pionieren. Ik ben blij dat we met Peter Brussel een zeer ervaren manager hebben kunnen aantrekken om de BAS Group naar de volgende fase te leiden. Ik blijf als adviseur bij BAS Group betrokken. Op deze wijze kan ik de onderneming blijven volgen”

Sharon Tan volgt Steven in zijn nieuwe uitdaging. De afdeling Category Management zal aangestuurd worden door COO Caspar Klinkhamer. Steven en Sharon zullen de komende weken hun werkzaamheden overdragen.

Peter Brussel (57 jaar) is een ervaren retailer en was onder andere ruim 12 jaar werkzaam als algemeen directeur van BCC en vervolgens lid van de Raad van Bestuur van de Blokker Holding.
Hij zal leiding geven aan het directieteam van de BAS Group, verder bestaande uit Caspar Klinkhamer (COO) en Allen Pheiffer (CFO). Peter Brussel: “Ik vind het een geweldige uitdaging om deze prachtige onderneming te leiden die actief is in een markt waarin de integratie van internet en winkels (omni channel) bepalend is voor het toekomstige succes.”

Barthold Boreel, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de BAS Group meldt in een persbericht: “Met de aanstelling van Peter Brussel als interim CEO zijn wij er van overtuigd dat we de juiste man aan het roer hebben om de onderneming naar een volgende fase te leiden."

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!