Witold Kepinski - 01 april 2015

Fusie tussen UPC en Ziggo leidt tot ontslag van 450 vaste medewerkers

De fusie tussen UPC en Ziggo leidt tot ontslag van 450 vaste medewerkers. Daarnaast zullen enkele honderden tijdelijke en externe contracten niet worden voortgezet. De Ondernemingsraden van UPC en Ziggo worden gevraagd hierover hun advies uit te brengen.

De personele integratie van de bedrijven geschiedt over een tijdspad van 3 jaar: van medio juli 2015 tot en met eind 2018. Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf blijft - zoals al op 27 januari 2014 aangegeven - in Utrecht. Daarnaast hebben UPC en Ziggo gezorgd voor een goed sociaal plan waar de desbetreffende medewerkers op terug kunnen vallen. Integraal onderdeel van dit sociale plan is een begeleidingstraject dat medewerkers krijgen aangeboden waarbij de focus van werk naar werk, zowel intern als extern, centraal staat.

Onderdeel van de integratie is een centralisatie van taken en verantwoordelijkheden. Het voornemen is om de kantoren in Heerhugowaard, Rijswijk en Nijmegen te sluiten en de activiteiten van deze kantoren zoveel als mogelijk onder te brengen op andere locaties. De herinrichting van de locaties geschiedt over een periode van 3 jaar: van 2015 tot 2018.

Ziggo bereikt ongeveer 90% van de Nederlandse huishoudens met televisie, internet, telefonie en mobiele telefonie. 

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!