Witold Kepinski - 03 april 2015

HP Helion Partner Marketplace koppelt service provider met reseller

HP introduceert de Helion Partner Marketplace waar resellers cloud services van service providers kunnen vinden en deze kunnen wederverkopen aan klanten. Dit meldt HP op de onlangs gehouden HP Global Partner Summit (GPC) 2015.

De Helion Partner Marketplace geeft volgens HP resellers de mogelijkheid om een breed scala van cloud services van service providers te verkopen, bieden en factureren. Resellers houden hierbij grip op hun klanten. In Noord-Amerika doen al service providers mee aan de HP cloudmarktplaats zoals AT&T, NTT en Verizon. Eind 2015 komt de HP Helion Partner Marketplace beschikbaar voor HP partners in de EMEA-regio waaronder Nederland.

De dienst voor resellers is gratis, de service providers betalen HP een commissie voor de verkochte cloud services, aldus Sue Barsamian (foto), senior vice president indirect channel van de HP Enterprise Group. Volgens een onderzoek van management consultant McKinsey & Company koopt 80 procent van de IT-beslisers hun private cloud oplossingen bij channel partners. Dat is meer dat de 60 procent dat aan traditionele IT-oplossingen wordt gespendeerd zoals hardware. Partners spelen een centrale rol om voor klanten zowel cloud als on-premise technologie te leveren met een breed aanbod van services.

Volgens onderzoeks- en consultancybureau McKinsey heeft 57 procent van de channel parters nog geen strategie rond het aanbod van cloud services, terwijl de markt daar wel steeds meer om vraagt. Barsemian: “HP partners kunnen hun klanten helpen bij de transformatie naar een nieuwe IT-omgeving, een ‘New Style of IT’. Binnen Helion Partner Marketplace speelt CloudSystem een belangrijke rol als is cloud control plane voor private en public cloud omgevingen. Ik zeg tegen onze partners: implementeer HP CloudSystem en biedt een cloud services catalogus met oplossingen vanuit de Helion Marketplace."

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!