Witold Kepinski - 07 april 2015

Ruckus Wireless introduceert Ruckus ZoneFlex R710 access point (AP)

Ruckus Wireless introduceert Ruckus ZoneFlex R710 access point (AP). Het betreft een ‘Wave 2’ 802.11ac Wi-Fi access point op de markt dat multi-gigabit Wi-Fi-prestaties biedt.

De nieuwe Ruckus ZoneFlex R710 zorgt voor gelijktijdige verzending van meerdere streams naar verschillende apparaten over dezelfde frequentie mogelijk is: het zogeheten multi-user multiple-input/multiple-output (MU-MIMO). Daardoor wordt het voor het access point voor het eerst mogelijk om met meerdere apparaten tegelijkertijd te communiceren en kan de opgetelde datadoorvoer oplopen tot ruim twee gigabit per seconde.

 

Het Ruckus ZoneFlex R710 access point ondersteunt maximaal vier spatial streams en 500 afzonderlijke gebruikers (clients). Daarbij is elke ZoneFlex R710 access point uitgerust met de door Ruckus ontwikkelde en gepatenteerde BeamFlex+ adaptieve antennetechnologie. Die haalt betere prestaties uit de Wave 2 802.11ac technologie door de antennedekking per client en per verzending te optimaliseren.

Met vier weggewerkte dual-band smart antennes kan de ZoneFlex R710 ruim 4.000 unieke antennepatronen creëren per uitzending, waarmee RF-interferentie met maximaal 15 dB kan worden verminderd en ook de co-channel interferentie kan worden verlaagd. De dubbelpolige smart antennes zorgen er ook voor dat de R710 zich automatisch aanpast aan de verplaatsing van mobiele clients, zoals smartphones en tablets. Daardoor verbeteren de uplink-prestaties en is de ontvangst op een ongeëvenaard niveau, zelfs bij zwakke signalen van mobiele clients.

Dankzij BeamFlex+ biedt de ZoneFlex R710 ook een aanzienlijke verbetering in prestaties en bereik, de winst aan signaalsterkte loopt op tot 5dB en de opgetelde datadoorvoorsnelheid is ruim 2 gigabits per seconde (Gbps), 1,733 Mbps (@ 5 GHz) en 800 Mbps (@ 2.4 GHz). De ZoneFlex R710 is compatibel met eerder uitgebrachte Wi-Fi clients en kan als standalone Wi-Fi access point functioneren of als onderdeel van een centraal beheerd Ruckus Smart Wireless LAN (WLAN). Bovendien is de ZoneFlex R710 uitgerust met een tweetal gigabit Ethernet-poorten die gekoppeld kunnen worden voor piekcapaciteiten. De ZoneFlex R710 heeft daarbij de unieke eigenschap dat deze spatial multiplexing techniek het wisselen van adaptieve antennes en transmit beamforming ondersteunt. Daarmee zijn de Wi-Fi-prestaties en betrouwbaarheid altijd verzekerd. De ZoneFlex R710 biedt full 4x4:4 802.11ac functionaliteit met standaard 802.3af Power over Ethernet (PoE), zodat een upgrade van de bestaande netwerkonderdelen niet nodig is.

De ZoneFlex R710 heeft een ingebouwde USB-poort waarmee Bluetooth Low Energy (BLE) beacons en andere Internet of Things (IoT)-apparaten gekoppeld kunnen worden. En dankzij de Ruckus SPoT location-based services (LBS) en analytics hebben Enterprises en serviceproviders alle mogelijkheden om met ‘rich analytics’ en location-based gebruikersservices een goed rendement te behalen op hun investeringen in openbare Wi-Fi gelegenheden.

WK

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!