Witold Kepinski - 08 april 2015

Login VSI helpt straatkinderen in Zuid-Afrika via Tour for Talent

Het Amerikaanse softwarebedrijf Login VSI, gevestigd in de beroemde Silicon Valley en Amsterdam, heeft zich tot en met 2017 als Gold Sponsor verbonden aan Tour for Talent, een zesdaagse fietstocht door Zuid-Afrika die sinds 2013 elk jaar door Stichting Red het Talent wordt georganiseerd. De deelnemers aan Tour for Talent fietsen niet alleen voor de sportieve uitdaging, maar ook voor de straatkinderen in Zuid-Afrika voor wie zij fondsen werven die ten goede komen aan projecten die door Red het Talent worden ondersteund.

Eric-Jan van Leeuwen (foto), de directeur van Login VSI dat zich heeft gespecialiseerd in de optimalisatie van virtuele desktop omgevingen, was in 2014 zelf één van de deelnemers aan de fietstocht waarin hij 600 kilometer langs magnifieke routes in de provincie Westkaap aflegde en ook een aantal opvangprojecten voor straatkinderen bezocht. “Ik heb zelf ervaren wat de impact van de ondersteuning door Red het Talent is. Bovendien heb ik kunnen constateren dat alle donaties en geworven fondsen direct aan de projecten worden besteed. Die transparantie is voor ons heel belangrijk. Aan de andere kant beseffen we heel goed dat Tour for Talent organisatorische kosten heeft. Met onze sponsoring willen we zeker stellen dat het evenement de komende jaren kan worden gehouden, waardoor de projecten maximaal profiteren van de gelden die door Red het Talent worden verdeeld.”

Voor Leon Leeferink, directeur van Stichting Red het Talent, is de driejarige overeenkomst natuurlijk bijzonder goed nieuws. “De basis voor de organisatie is hierdoor enorm verbreed. Voor ons betekent het dat we een kwaliteitsimpuls aan de Tour kunnen geven waardoor de beleving van de deelnemers nog groter wordt. En daar draait het allemaal om wanneer je geld aan goede doelen geeft. Wij willen dat onze sponsors en donateurs zich optimaal betrokken voelen bij hun bijdrage. De directe manier van doneren die wij aanbieden, is daar een goed voorbeeld van. Ik ben trots dat een oud-deelnemer en internationale speler op de IT-markt betrokken blijft bij Tour for Talent en zekerheid geeft voor de komende drie edities. Maar het is met name goed nieuws voor de straatkinderen. Daar doen we het allemaal voor.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!