Witold Kepinski - 10 april 2015

Hupra biedt virtuele desktops op basis van Espresso Gridpoint IaaS

Hupra it-beheer en Espresso Gridpoint hebben tijdens de Ingram Micro Cloud Summit in Barcelona een samenwerkingsovereenkomst getekend. Concreet houdt dit in dat Hupra haar klanten virtuele desktops op basis van de Espresso Gridpoint Infrastructure as a Service gaat aanbieden.

Cloudoplossing voor MKB

Hupra it-beheer is een IT-dienstverlener die zich met een uitgebreid cloudportfolio richt op met name MKB en de groot zakelijke markt. Uitbreiding van het bestaande aanbod met virtuele desktops geeft de klanten van Hupra meer flexibiliteit. Zij kunnen immers inspelen op veranderingen in de markt zonder daarvoor direct hardware aan te moeten schaffen.

Niet investeren

Hupra kiest er bewust voor niet te investeren in een eigen Infrastructure as a Service (IaaS) platform. Hupra heeft in samenwerking met Espresso Gridpoint een virtuele desktop gebouwd en neemt de IaaS-bouwblokken hiervoor bij Espresso af. Hupra beheert deze omgeving zelf en heeft al een aantal eindgebruikers op deze infrastructuur aangesloten. "Wij halen met Espresso Gridpoint een onafhankelijke IaaS-leverancier in huis met expertise, visie en een duidelijk verkoopmodel," zegt Pieter Willemsen, Directeur en eigenaar van Hupra it-beheer. "Espresso levert haar diensten uitsluitend aan geselecteerde business partners en zij krijgen actieve marketing- en salesondersteuning. De IaaS-business is een vertrouwensbusiness en wij hebben vertrouwen in de diensten van Espresso!"

Foto: Pieter Willemsen (Hupra it-beheer) en Marga Reuver (Espresso Gridpoint)
(c) Steven Scholten Fotografie

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!