Floris Hulshoff Pol - 13 april 2015

Cloudmanagement en de transitie naar de cloud

De cloud is voor veel organisaties inmiddels geen taboe meer. Workloads en data verplaatsen van en naar cloud platforms wordt een steeds realistischer scenario en onderdeel van de informatiestrategie. Een migratie naar de cloud gaat niet over één nacht ijs, maar vergt een goede kennis van de eigen omgeving, inzicht in contractmanagement, technische randvoorwaarden, koppelingen met de business, overzicht van governance en compliancy en natuurlijk een gedegen exit strategie.

Tijdens de i³ Kiosk van 28-5 gaan we in op onder andere de volgende thema's:

  • Transitie naar de cloud (Technische randvoorwaarden)
    Aan welke technische randvoorwaarden moeten uw applicaties en infrastructuur voldoen om een transitie naar de cloud mogelijk te maken?
  • Transitie naar de cloud (Business randvoorwaarden)
    Welke voorwaarden stelt de business aan een transitie naar de cloud? Hoe brengt u die in kaart en welke zaken moet u rekening mee houden?
  • Workloadtypes
    Welke verschillen zijn er als het gaat om bijvoorbeeld een transactionele workload of een BI-workload verplaatsen naar de cloud?
  • Kosten
    Is goedkoop duurkoop of wordt de soep niet zo heet gegeten?
  • Exit strategie
    Hoe voorkom je lock-in situaties en hoe zit het met ownership van de data?
  • Governance en compliancy
    Niet alle data mag naar de cloud, of toch wel? En van wie mag dat dan wel of niet?
  • Contractmanagement
    Een handtekening is snel gezet en een creditcard snel gebruikt, maar wat staat er in de kleine lettertjes?

Voor wie is deze sessie?
Deze sessie is voor IT-managers en professionals die de cloud als aanvulling of alternatief overwegen op/voor een bestaande ICT-infrastructuur. U wilt weten welke voetklemmen en valkuilen er op uw pad komen en of de cloud voor uw organisatie een realistische en verstandige bestemming is.

Sprekers

Jeroen van Yperen - Solution Manager i³ groep
http://executive-people.nl afbeeldingAls evangelist en realist over de cloud kan Jeroen van Yperen als geen ander met beide benen op de grond uitleggen waar voor welke organisatie de winst te behalen valt door de inzet van flexibele ICT-recources zoals de cloud die kan bieden. De cloud is niet voor iedereen de juiste bestemming, maar voor wie het dat wel is zijn er grote winsten in gemak en kostenflexibilisering te behalen. Bij i³ groep is Jeroen van Yperen actief als Solution Manager en onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Flex ON en cloudservices portfolio. 

http://executive-people.nl afbeeldingEgbert Seuters - Services Director i³ groep
Als bevlogen spreker weet Egbert Seuters mensen snel mee te nemen in zijn creatieve presentaties. Met een ruime ervaring in de uitrol en beheer van Managed Services omgevingen kent hij alle haken en ogen, maar ook de lichtpunten en utopia's die dankzij de inzet van cloud te behalen zijn. Bij i³ groep is Egbert Seuters actief als Services Director en eindverantwoordelijk voor alle diensten en cloudoplossingen van i³ groep.

Locatie en agenda
Donderdag 28 mei
Inlooplunch 12:15 – 13:00
Aanvang: 13:00
Einde: 15:30
Locatie: i³ groep, Ir. D.S. Tuijnmanweg 1 te Vianen

Deelname is gratis! Inschrijven kan via de website van i³ groep Hebt u vragen en/of suggesties voor de agenda? Dan horen wij dat graag!

 

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!