Redactie - 14 april 2015

Mendix en Pivotal werken samen rond rapid application development

De Nederlandse ISV Mendix en Pivotal (onderdeel van de EMC Federation) kondigen hun partnership aan. Door de samenwerking worden de no-code, rapid application development mogelijkheden van Mendix toegevoegd aan het enterprise Platform as a Service (PaaS) Pivotal Cloud Foundry, aldus Derek Roos (foto), CEO en mede-oprichter van Mendix. Mendix voor Pivotal Cloud Foundry wordt getoond op het Cloud Foundry Summit, wat plaatsvindt op 11 en 12 mei in Santa Clara, Amerika.

Met het bundelen van deze krachten zijn IT-organisaties volgens de twee partbners in staat een moderne IT-omgeving te creëren, waarin gebruikers uit de business met de visuele tools van Mendix zelf snel applicaties kunnen bouwen en deze vervolgens in productie brengen met Pivotal Cloud Foundry.

 

Om een gestroomlijnde en volledig geïntegreerde end-to-end application delivery lifecycle te realiseren, bieden Mendix en Pivotal de volgende functionaliteiten:

De Mendix Cloud Foundry bouwstenen zet Mendix apps om in Cloud Foundry Droplets. De bouwstenen zijn open source en beschikbaar via de Cloud Foundry community op GitHub (https://github.com/cloudfoundry-community/cf-docs-contrib/wiki/Buildpacks).

One-click deployment van Mendix apps naar Pivotal Cloud Foundry (PCF), PCF op AWS of Pivotal Web Services direct binnen de Mendix Business Modeler.

Toegang tot voorgedefinieerde applicatiecomponenten in de Mendix marketplace die de ontwikkeling van nieuwe apps versnellen.

Mogelijk gemaakt met succesvolle Cloud Open Source standaarden

Het partnership tussen Mendix en Pivotal is gebaseerd op het gezamenlijke commitment aan het Cloud Foundry open source PaaS. Mendix is lid van de Cloud Foundry Foundation en helpt hiermee oprichter en platina-lis Pivotal bij het verder ontwikkelen van de open standaard. Daarnaast heeft Mendix een integratie gerealiseerd met het open PaaS framework dat zorgt voor een naadloze implementatie van elke op Cloud Foundry gebaseerde stack. Dit biedt organisaties en partners nog meer flexibiliteit en inzetbaarheid.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!