Witold Kepinski - 14 april 2015

Cegeka en ICTroom starten bouw datacenter in Sittard-Geleen

Cegeka is gestart met de bouw van een datacenter in het Nederlandse Sittard-Geleen, Zuid-Limburg. Dit datacenter zal het Tier III-label dragen. Op vrijdag 10 april vond de eerste spadesteek plaats in aanwezigheid van alle betrokken partijen: Marco Witteveen en Luc Greefs namens opdrachtgever Cegeka, Honoré du Puy en Norbert Engbers namens datacenterspecialist ICTroom en wethouder Meekels namens de gemeente Sittard-Geleen.

De investering in het nieuwe datacenter wordt gedaan door ICTroom, Europees datacenter specialist uit Amsterdam. ICTroom draagt zorg voor het ontwerp en de realisatie en zal daarnaast door operationeel management meegroeien met huurder Cegeka.

De keuze voor de gemeente Sittard-Geleen is een weloverwogen keuze: met de overname van Brain Force kreeg Cegeka er heel wat Nederlandse en Duitse klanten bij. Geleen is een strategische locatie om die klanten te bedienen, aldus Cegeka.

Fotobijschrift vlnr: Pieter Meekels (Sittard-Geleen), Norbert Engbers (ICTroom), Luc Greefs (Cegeka), Marco Witteveen (Cegeka) en Honoré du Puy (ICTroom) geven het startsein voor de bouw van het meest efficiënte data-centrum van Nederland in Geleen. Foto Ermindo Armindo.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!