Witold Kepinski - 14 april 2015

SPS scoort IT-beheer opdracht bij provincie Flevoland

De provincie Flevoland heeft gekozen voor SPS om het IT-beheer te optimaliseren. Op basis van de IT Service Management oplossing Gensys maakt de provincie de overstap van reactief naar proactief en uiteindelijk voorspellend IT-beheer. Het doel van de provincie Flevoland is het optimaliseren van de gebruikerstevredenheid en het garanderen van continuïteit en maximale beschikbaarheid van de IT-omgeving. SPS levert met Gensys de oplossing en voert daarnaast de regie over het verandermanagement voor de beheerafdeling. SPS is geselecteerd door middel van een Best Value Procurement aanbesteding.

Voorspellend beheer voorkomt mogelijke storingen en hierdoor krijgt de provincie volledig inzicht in de IT-infrastructuur. Om dit te realiseren dient de beheerafdeling ook een verandering in gedrag en werkwijze te ondergaan. SPS neemt deze taak op zich en verzorgt een actief programma voor de medewerkers, met onder andere workshops en trainingen. Daarnaast kijken de specialisten van SPS ook op afstand mee met de IT-beheerders.

Linda Verweij (foto), COO bij SPS, voegt daar aan toe: “Met de Best Value Procurement aanbesteding stelde de provincie minimale eisen en gaf zij ons maximaal de ruimte om zelf oplossingen aan te dragen. Hierdoor konden we vanuit onze expertrol het project volledig invullen. Deze aanpak werkt erg goed, omdat wij hierdoor in de gelegenheid worden gesteld om de toegevoegde waarde van Gensys te laten zien. We kunnen onze krachten daardoor ten volste benutten. De juiste tooling is de basis voor een preventieve beheerafdeling, maar de processen zijn hier inherent aan. IT’ers moeten een proactieve denkwijze gaan hanteren en wij begeleiden hen hierbij om winst in tijd en efficiëntie te realiseren. Zo kunnen we snel onze doelen waarmaken en toegevoegde waarde bieden aan de eindgebruiker.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!