Witold Kepinski - 15 april 2015

55% van alle bedrijven en instellingen benutten Voice over IP

De marktpenetratie van het fenomeen Voice over IP neemt inmiddels zeer serieuze vormen aan. Met Voice over IP wordt bedoeld het kunnen hebben van een gesprek via de telefoon zonder dat hier een telecommunicatie verbinpding of telefonie systeem wordt ingezet. Ook wel bekend als spraak oplossingen over data verbindingen.

Conclusr Research verrichte in februari een grootschalig telefonisch onderzoek onder IT- en Telecomverantwoordelijken binnen bedrijven en instellingen met minimaal 20 mensen in dienst. Uit deze netto ruim 570 interviews bleek dat reeds 55% van alle bedrijven over werkplekken beschikt waar men middels VoIP kan telefoneren.

Ontwikkeling VoIP

Voice over IP zit duidelijk in de lift in de Nederlandse zakelijke markt. In 2012 maakte 30% van de bedrijven met 20 of meer werknemers melding van het hebben van een Voice over IP oplossing. Begin 2015 is het dus duidelijk dat meer dan de helft van alle bedrijven deze VoIP mogelijkheden in huis heeft.

VoIP penetratie

Wanneer we kijken naar de wat grotere bedrijven valt op dat vanaf 200 werknemers men in zeker 4 op de 5 gevallen de mogelijkheid van Voice over IP heeft. Wanneer men VoIP technologie in huis heeft dan betreft het ook direct een aanzienlijk deel van de werkplekken. Wanneer bedrijven eenmaal Voice over IP als een mogelijkheid in huis hebben, dan betreft het doorgaans gelijk een behoorlijk groot deel van de werkplekken.

Bij 46% van alle bedrijven heeft men voor minimaal de helft van de werkplekken een VoIP voorziening geregeld. Bij 39% van de bedrijven is het zelfs zo dat men op elke werkplek in het bedrijf gebruik kan maken van Voice over IP.

Deel van werkplekken met VoIP

De snelle toename in toepassing van VoIP en het behoorlijk grote deel van de werkplekken dat er al mee is uitgerust is natuurlijk een belangrijke factor onder de ontwikkeling die al een aantal jaar in gang is gezet (deze zin begrijp ik niet / weet niet wat je hiermee wil gaan zeggen). De telecom markt voor meer traditionele spraakdiensten is duidelijk aan het afnemen. En gezien de plannen van bedrijven is het einde van deze ontwikkeling nog niet in zicht.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!