Witold Kepinski - 21 april 2015

Orange Business Services neemt Ocean over voor versterking van de fleet management-activiteiten

Orange Business Services neemt Ocean over voor versterking van de fleet management-activiteiten. Samen beheren zij meer dan 100.000 voertuigen. De acquisitie ondersteunt de groeiambitie van beide bedrijven. 

Ocean is in 2003 opgericht. Het bedrijf is, dankzij het verticale aanbod en de innovatieve technologische keuzes, marktleider in Frankrijk op het gebied van fleet management en tracking-oplossingen voor voertuigen. Momenteel beheert Ocean zo’n 45.000 voertuigen voor 2000 zakelijke klanten. Het bedrijf wordt de operationele tak van Orange Applications for Business, de divisie voor digitale diensten van Orange Business Services, gespecialiseerd in verbonden objecten, digitalisering van klantervaringen, big data en data analytics.

De fusie van Orange’s fleet managementactiviteiten in 2005 met toegewijde Machine-to-Machine- (M2M-) oplossingen, vult Ocean met zo’n 60.000 voertuigen in beheer perfect aan, om als nieuwe industrieleider in de Europese markt aan de slag te gaan. De nieuwe entiteit brengt gezamenlijk 110 werknemers samen, waaronder een technisch en ontwikkelteam van meer dan 40 experts. Jacques Riviere, de huidige president van Ocean, zal de gezamenlijke tak leiden.

Fleet management en tracking-oplossingen horen bij de meest geavanceerde sectoren waar M2M en aangesloten objecten een rol spelen. Zij zijn de pijlers van de groeistrategie van de Orange Groep. In 2018 beschikt Europa over een potentiële markt van 35 miljoen bedrijfsauto's. Daarvan zal meer dan 20% worden uitgerust met een oplossing voor wagenparkbeheer.

Orange Business Services is leider op het gebied van toegepaste M2M-oplossingen. In Frankrijk heeft het bedrijf zo’n 1,3 miljoen aangesloten objecten in smart cities, zorg, transport enzovoorts. Orange is actief in de hele M2M-waardeketen (connectiviteit, ontwikkeling, integratie en beheer van applicaties en platformen voor aangesloten objecten). Daarmee plaatst Orange Business Services zich in 2014 in het Leader Quadrant in de eerste editie van Gartner's Magic Quadrant voor beheerde M2M-diensten.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!