Witold Kepinski - 23 april 2015

EDB biedt data-encryptie voor de Postgres Plus Cloud Database-producten op Amazon Web Services

EnterpriseDB (EDB), leverancier van enterprise Postgres-producten en database-integratieoplossingen, kondigt een uitbreiding aan van data-encryptie voor de Postgres Plus Cloud Database-producten op Amazon Web Services. Het nieuwe beveiligingsniveau biedt betere databeveiliging, waarmee overheden en bedrijven kunnen voldoen aan de eisen voor het gebruik van cloud-services.

Postgres Plus Cloud Database is wereldwijd beschikbaar via Amazon Web Services. Door de nieuwe mogelijkheden om opgeslagen data te versleutelen, is de oplossing nu ook geschikt om gebruikt te worden voor toepassingen in de Amerikaanse gezondheidszorg. Deze diensten moet voldoen aan de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA), dat persoonlijke gezondheidsdata beschermt. Internationale bedrijven die met gevoelige data werken en onder deze nieuwe data-privacy maatregel vallen, hebben nu een betaalbare enterprise-niveau cloud-database tot hun beschikking.

De EDB cloud-producten starten nieuwe databases in gescheiden, private instanties, en ze ondersteunen geavanceerde auditing-mogelijkheden, die tegemoet komen aan de verhoogde beveiligingseisen van de HIPAA en veel andere organisaties. EDB levert twee Postgres cloud-producten in de AWS Marketplace: Postgres Plus Cloud Database Advanced en Postgres Plus Cloud Database Basic. Beide producten bieden gespecialiseerde ondersteuning voor Postgres. In de Advanced Edition zijn aanpassingen en tools van EDB opgenomen, evenals database-compatibiliteit voor Oracle.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!