Witold Kepinski - 22 april 2015

Citrix wordt Corporate Sponsor van de OpenStack Foundation

Citrix wordt Corporate Sponsor van de OpenStack Foundation. Met de deelname aan de sponsorgemeenschap van deze Foundation laat Citrix zien dat het de interoperabiliteit van standaard cloudplatforms zeer serieus neemt en dat het daadwerkelijk de keuzevrijheid en flexibiliteit in private, publieke en hybride clouds wil vergroten. NetScaler en XenServer van Citrix worden door een anatal aanbieders van cloudinfrastructuren gebruikt als kerninfrastructuur. Klanten die met OpenStack clouds ontwikkelen, kunnen nu ook deze oplossingen benutten.

Citrix zegt zich als speler in applicaties, mobiliteit, netwerken en clouddiensten zich in te zetten in om branchebreed tot standaarden te komen en om het gebruik en de verspreiding van open source cloudprojecten te stimuleren. In de begindagen van het OpenStack-project heeft Citrix een actieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de programmeertaal en OpenStack-gemeenschap. Als Corporate Sponsor gaat Citrix nu op een heel breed terrein bijdragen leveren op het gebied van technologie en architectuur. Daarbij zullen de cloudinfrastructuur- en netwerkoplossingen van Citrix geïntegreerd worden met de belangrijkste OpenStack toepassingen.

Citrix blijft intussen andere branchestandaarden en open source initiatieven ondersteunen, zoals de Apache Software Foundation en Linux Foundation, en blijft investeren in cloudinfrastructuur-platforms zoals Apache CloudStack en CloudPlatform.

Meer dan 22.000 leden uit 150 landen wereldwijd maken gebruik van de OpenStack Foundation, die ontwikkelaars, gebruikers en hele ecosystemen ondersteunt met een compleet pakket aan gezamenlijke en deelbare toepassingen voor de ontwikkeling van publieke en private clouds.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!