Witold Kepinski - 22 april 2015

Oracle helpt scholieren basisscholen programmeren

Oracle Academy is gestart met het steunen van Stichting Code Uur, een organisatie die programmeren op basisscholen in Nederland wil promoten. Dit doet Oracle door het adopteren van 10 basisscholen die iedere week een uur programmeren aangeboden krijgen. In dit uur worden de basisprincipes van programmeren/coderen aan leerlingen uit groep 7 en 8 bijgebracht.

“De digitalisering heeft een enorm effect op de arbeidsmarkt”, aldus Ronilla Snellen, Directeur bij Stichting Code Uur. “Banen van nu bestaan in de toekomst niet meer en er is steeds meer behoefte aan technologische expertise. We zijn dan ook erg blij dat Oracle Academy ons hierbij ondersteunt. Kinderen worden nu nog onvoldoende opgeleid voor de toekomst en programmeren is een belangrijke nieuwe taal. Voorheen leerden we Frans, Duits en Engels nu is er Java en Scratch”.

“Programmeren leert kinderen creatief en logisch te denken,” aldus Jane Richardson, Director, Oracle Academy EMEA. "Het wordt steeds belangrijker om computergebruik te begrijpen om te slagen in de moderne mondiale arbeidsmarkt. Ook het feit dat er veel jaren aan ICT-onderwijs aan vooraf gaat om een computer wetenschapper te worden, is het belangrijk dat de digitale vaardigheden in een vroeg stadium in de ontwikkeling van leerlingen worden onderwezen. We zijn verheugd om samen te werken met Stichting Code Uur om zo in onze gezamenlijke opdracht, het bevorderen van ICT-onderwijs, te slagen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!