Witold Kepinski - 23 april 2015

International Card Services (ICS) en Vodafone Nederland leveren een mobiele creditcard voor contactloze betalingen met de smartphone

International Card Services (ICS) en Vodafone Nederland lanceren een mobiele creditcard voor contactloze betalingen met de smartphone. De door ICS uitgegeven Visa World Card is dan beschikbaar in de Vodafone Wallet, een virtuele portemonnee in de vorm van een app, geschikt voor Android smartphones met Near Field Communication (NFC). De ICS Mobiele Creditcard maakt het mogelijk om razendsnel, makkelijk en veilig te betalen met je mobiele telefoon op steeds meer plekken in Nederland, zoals bij de tal van winkels op de NS stations.

Met de introductie van de ICS Mobiele Creditcard spelen ICS en Vodafone in op de toenemende populariteit van de smartphone en de mogelijkheden die de Near Field Communication technologie biedt, waarmee steeds meer telefoons uitgerust zijn1. Bij betalingen met de ICS Mobiele Creditcard hoeft de klant voor bedragen tot en met € 25,- slechts de smartphone enkele seconden tegen een NFC-betaalterminal te houden. Bij hogere bedragen en elke derde betaling van bedragen tot en met € 25,- wordt er, uit veiligheidsoverwegingen, gevraagd om een pincode in te voeren. “Als je even een boodschap gaat doen, heb je nu alleen nog je mobiele telefoon nodig,” zegt Jeroen Bosch van Rosenthal, CEO Division Europe bij ICS.

Momenteel is de dienst in Nederland beschikbaar voor houders van een Visa World Card met een Vodafone-abonnement en een Android toestel voorzien van een NFC-chip. Op dit moment heeft ICS de meest populaire Android telefoons gecertificeerd voor betalingen met een ICS Mobiele Creditcard. Ook de nieuwe Samsung S6, die deze maand gelanceerd werd, is geschikt voor mobiel betalen met een ICS creditcard. De verwachting is dat het aantal smartphones waarop de ICS Mobiele Creditcard kan worden geïnstalleerd snel zal toenemen, net als het aantal punten waar contactloos kan worden betaald.

De ICS Mobiele Creditcard is geschikt voor de volgende toestellen:

Samsung Galaxy S3

Samsung Galaxy S3 LTE

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Alpha

Samsung Galaxy A5

HTC One (M7,M8 en M9)

Sony Xperia Z, Z1, Z2, Z3

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!