Witold Kepinski - 25 april 2015

Dixons Carphone verkoopt The Phone House Netherlands aan Relevant Holdings

Dixons Carphone verkoopt alle aandelen van de The Phone House Netherlands aan Relevant Holdings BV, een onderneming opgezet door de aandeelhouders van telecomretailer Optie1. De aandeelhouders van Optie1 hebben in de Nederlandse markt uitgebreide ervaring in telecom en retail.

Na afronding van de verkoop, welke eind juni 2014 verwacht wordt, blijft Dixons Carphone een ondersteunende minderheidsaandeelhouder. Het bedrijf ontwikkelt vanuit die positie haar Connected World Sevices partnerships verder in Nederland. In eerste instantie doet Dixons Carphone dat door een contract met The Phone House Netherlands BV aan te gaan voor het (voor klanten) afsluiten van verzekeringen en het bieden van technische diensten. Deze elementen kunnen in de toekomst uitgebreid worden.

Henk Kamsteeg, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Relevant Holding, zegt in een persbericht: "Ons doel is om de huidige Phone House en Optie1 merken en submerken in de markt te handhaven, elk met een herkenbare eigen positionering. De Optie1 telecomwinkels zijn daarin hoofdzakelijk in de kleinere plaatsen te vinden en de Phone House winkels zullen zichtbaar zijn in de grotere steden. We kijken er erg naar uit om met alle betrokkenen en teamleden van Dixons Carphone samen te werken en de ontwikkeling van onze kwalitatieve en sterk op de klantgerichte telecomondernemingen in Nederland verder te stimuleren."

"Voor Phone House Nederland en de Dixons Carphone Group betekent deze uitbreiding van het samenwerkingsverband een waardevolle impuls voor alle Phone House kanalen in Nederland, waaronder onze franchisenemers en Typhone. We zijn blij Dixons Carphone als ondersteunende minderheidsaandeelhouder te behouden. Hierdoor kan de groep haar service partnerships verder laten groeien. Om de omnichannel strategie van Phone House te stimuleren, streven wij naar een uitbreiding van het aantal kanalen en het verbeteren van onze systemen en de back office. Dat is een winnende formule voor alle stakeholders. Dixons Carphone blijft Phone House Nederland ondersteunen op het gebied van technische diensten en een verzekeringsaanbod", aldus Edgar Hofstee, Adjunct Managing Director Phone House Nederland.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!