Redactie - 25 april 2015

Dell introduceert Multi Rate 100 GbE Switch

Dell introduceert de Multi Rate 100 GbE Switch. De switch is onderdeel van een familie (type Z9100-ON) en heeft een configuratie optie om de bandbreedte van de uitgangen te optimaliseren voor de bestaande infrastructuur. Zo kunnen alle systeemcomponenten op hun wenken bediend worden. De uitgangen zijn 100 GbE poorten waarop een kabel wordt aangesloten met meerdere Ethernet connectoren.

De switch heeft meerdere connectoren (bijvoorbeeld vier stuks), worden gebruikt om het 100 Gbit/s signaal om te zetten naar 4 x 25 GbE of 4 x 10 GbE, en in het geval van een kabel met twee uitgangen 2 x 50 GbE. Dit alles op basis van de QSFP28 standaard en dus van van bestaande Ethernet standaarden.

Nu virulisatie van netwerken en data centra op de agenda van elke CIO staat, wordt ook het aanbod van systemen steeds breder. Daar waar standaardisatie zijn sporen getrokken heeft, blijkt het WAN gedeelte nog onontgonnen gebied te zijn. Vooral de bandbreedte op de verbindingen is onvoldoende gerationaliseerd en daarmee gestandaardiseerd. Een 100 GbE-verbinding kan opgebouwd zijn als 1 x 100, 2 x 50, 4 x 25 en 10 x 10. Dit betekent dat tal van aanpassingen en configuraties nodig zijn om op deze differentiatie in wensen optimaal in te spelen, aldus Arpit Joshipura (foto), Vice President Strategy bij het Product Management van Dell.  De leverancier uit Texas komt nu met een 100 GbE multi rate switch die een antwoord op deze marktvraag heeft. 

Met aanpassing zegt DELL het werk in een flexibel data centrum stukken eenvoudiger te maken. De DELL Z9100-ON is per direct leverbaar.

Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!