Witold Kepinski - 30 april 2015

HP biedt voortaan de Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS)

HP biedt voortaan de Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS) vanuit zijn mobility portfolio. Hiermee zegt HP end-to-end enterprise-grade services te bieden voor het Microsoft Ecosysteem. Daarmee kan HP nu enterprises helpen transformeren naar een omgeving waar mobiele devices en PC’s zijn samengesmolten. Met HP services laat dit Microsoft ecosysteem gebruikers makkelijk wisselen tussen devices. Ondertussen wordt de IT afdeling geholpen met het beheer van de gebruikersomgeving en data security op gebruikersniveau in plaats van device niveau, aldus HP.

Voortbouwend op de recente overeenkomst met Microsoft om Office 365 en HP service delivery als één uitgebreide enterprise oplossing te leveren, voegt HP nu de Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS) toe aan zijn ecosysteem voor snellere convergentie van mobiel- en desktopmanagement. Door service delivery voor EMS toe te voegen aan HP’s Microsoft ecosysteem wordt een gemeenschappelijk beheer platform gecreëerd, met meerdere operating systems en devices die daarmee gebruik kunnen maken van single sing-on voor apps, self-service password reset en digitaal rechtenbeheer, aldus Mike Nefkens, Executive Vice President, HP Enterprise Services. “Als gebruikers mobility en workplace oplossingen in een enterprise gebruiken, willen ze een simpele, consumentvriendelijke ervaring die de productiviteit verhoogt, op ieder moment en ieder device. Door EMS in de bestaande Office 365 omgeving te implementeren, kunnen gebruikers de volledige potentie van beide oplossingen gebruiken en er zijn lagere opstapkosten voor Windows 10 upgrades in de toekomst.”

Microsoft Enterprise Mobility Suite

Microsoft EMS zorgt ervoor dat enterprise gebruikers productief blijven op hun favoriete apps en devices, terwijl de bedrijfsdata veilig blijft. EMS brengt mogelijkheden voor identiteits- en toegangsbeheer, inclusief multi-factor authenticatie (MFA), samen met PC en mobiel device beheer. Daarmee levert het beheerde productiviteitsmogelijkheden voor Office mobile apps en databescherming. Het implementeren van EMS in een bestaande Windows omgeving zorgt voor sterke integratie met Office 365 en Windows 8.1 en mogelijkheden worden vergroot met Windows 10 wanneer deze beschikbaar is.

“HP’s als preferred partner, gecombineerd met onze relatie van 30 jaar, biedt een sterk fundament om de enterprise IT wereld onze mobile-first, cloud-first oplossingen te laten omarmen”, aldus Scott Guthrie, Executive VP van Microsoft Cloud and Enterprise Group. Door EMS toe te voegen aan het product van HP, leveren we meer voordelen aan nu al meer dan 6 miljoen devices die momenteel worden beheerd door System Center Configuration Manager en HP Managed Desktop.”

HP’s advies en transformatie services voor Workplace of the Future, Microsoft Azure AD en Microsoft Office 365 zijn nu verkrijgbaar. HP Services for Office 365 en Skype for Business (inclusief HP management of an Office environment) zijn ook nu verkrijgbaar. Aanvullende advies-, transformatie- en beheerservices worden later in 2015 beschikbaar gesteld.

Meer informatie over dit aanbod en andere mobility oplossingen van HP is verkrijgbaar op www.hp.com/go/hpes4msecosystem.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!