Witold Kepinski - 01 mei 2015

HP biedt security aanbod voor New School of Cyber Defense

HP introduceert een nieuw security aanbod om organisaties de “New School of Cyber Defense” te laten omarmen. Het nieuwe aanbod beschermt de interacties tussen gebruikers, applicaties en data zodat bedrijven en organisaties veilig kunnen groeien en innoveren. Omdat informatie van data centers naar de cloud en persoonlijke devices gaat is veiligheid bij iedere stap van belang. De nieuwe HP Security producten en services geven hier gehoor aan door de beveiliging van gedragsanalyses, cloud toegangsbeveiliging, reputatie analyses van mobiele applicaties, kennisdeling omtrent contextuele dreigingen en reacties op incidenten.

Wereldwijd spendeerden organisaties 77 miljard dollar aan cyberbeveiliging in 2014,1 terwijl het aantal succesvolle aanvallen met 25 procent steeg. Aanvallers ontwikkelen voortdurend nieuwe methoden terwijl bedrijven hun manier van zaken doen ook steeds vernieuwen. Desondanks wordt bij de huidige benadering de interactie tussen gebruikers, applicaties en data niet goed genoeg beschermd, zo vindt HP. "Dit betekent dat er een nieuwe benadering voor cyberbeveiliging nodig is. Gebouwd op beveiligingsfundamenten als het monitoren van gebeurtenissen en het beveiligen van de perimeter (buitenrand), moeten organisaties hun focus leggen op het meest cruciale: de interactie tussen gebruikers, applicaties en de data die gevoelige informatie meedragen. Dit is precies waar cyberaanvallers naar op zoek zijn. De ouderwetse benadering van cyber security is gefocust op het beveiligen van de buitenkant, maar vanwege de huidige data gedreven organisaties gaat security veel verder dan die vier muren. Organisaties moeten beschermd worden tegen cyberdreigingen ongeacht waar die zich bevinden”, aldus Art Gilliland (foto), Senior Vice President en General Manager van HP Security. “We moeten onszelf uitdagen om nieuwe denkmethodes te omarmen die verder gaan dan de beveiliging van de infrastructuur. Dit om de belangrijkste onderdelen te beschermen – de interacties tussen data, applicaties en gebruikers die gezamenlijk de motor zijn van organisaties en versnelde groei.”

HP kondigt een nieuw aanbod aan dat bedrijven inzicht geeft in gebruikersgedrag en om kwaadaardige gebruikers te detecteren. Door samen te werken met Securonix, een security analyse bedrijf, wordt een product geleverd dat de “interne vijand” traceert en identificeert zonder dat dit ten koste gaat van het gebruikersgemak. HP ArcSight User Behavior Analytics (UBA) maakt gebruik van gedragsdata gegenereerd door gebruikers in een breder netwerk. Hierdoor kunnen kennis en gebeurtenissen gedeeld worden, waardoor de meest complexe dreigingen gedetecteerd worden, aldus HP.

Uitbreiden van Cloud Data-Centric Security

HP biedt verder een nieuw cloud toegang security platform, als aanvulling op het bestaande HP Atalla cloud security portfolio. Het nieuwe HP Cloud Access Security Protection platform biedt ‘grenzeloze’ bescherming van alle data. Dit is in samenwerking met Adallom (cloud toegangsbeveiliging) om cloud security monitoring, governance en controle capaciteiten te verbeteren voor HP afnemers. Het platform integreert HP’s bestaande reeks van data security producten, inclusief HP Atalla Information Protection and Control (IPC), een security oplossing die automatisch bestanden versleutelt, terwijl informatie in en uit de cloud verplaatst wordt.

Meer informatie over HP Enterprise Security Products is te vinden op www.hpenterprisesecurity.com.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!