Witold Kepinski - 05 mei 2015

Microsoft levert nieuwe generatie Windows management, Microsoft Office, hybrid cloud infrastructure en SQL Server

Microsoft introduceert verschillende nieuwe producten en diensten, die IT-professionals in staat stellen hun bedrijven naar het nieuwe tijdperk van enterprise-computing te leiden. Het bedrijf kondigde de komst aan van de nieuwe generatie van Windows management, Microsoft Office, hybrid cloud infrastructure en SQL Server. Microsoft deed deze aankondigingen op de allereerste editie van Ignite Conference, aldus Satya Nadella (foto), CEO van Microsoft. “IT-professionals slagvaardig maken is een belangrijk onderdeel van onze technologische agenda, die Windows 10, Office 365, Azure en andere cloudtechnologieën omvat.”

Windows Update for Business is een nieuwe beheeroptie voor Windows 10 om devices altijd up-to-date te houden met de laatste veiligheidsupdates en Windows-toepassingen. De nieuwe oplossing helpt beheerkosten terug te dringen, biedt controle over de inzet van updates, geeft snellere toegang tot beveiligingsupdates en belangrijke fixes en maakt de nieuwste innovaties van Microsoft op een doorlopende basis beschikbaar. De Windows Store for Business biedt aanvullende beheeropties, die medewerkers met beslissingsbevoegdheid de mogelijkheid geven vertrouwde software of content aan te schaffen voor hele teams of bedrijven.

System Center Configuration Manager voor het beheren van Windows 10, is beschikbaar in technical preview, biedt IT-professionals de uitgebreide tools die ze nodig hebben voor het inzetten, updaten, managen en beveiligen van Windows 10, en zal integreren met Windows Update for Business. Daarnaast releast Microsoft volgende week service packs voor de bestaande gebruikers van Configuration Manager 2012 en 2012 R2. Ook brengt het bedrijf een update uit voor Microsoft Intune for Windows 10-support.

Office

Office 2016, is als publieke preview beschikbaar, komt met in-app- en real-time-opties om samen te werken in de goed uitgerust Office-desktop-applicaties die wereldwijd door meer dan een miljard mensen worden gebruikt. Real-time aanwezigheid en de mogelijkheid om veranderingen aan tekst en opmaak te zien terwijl ze gebeuren, helpt collega’s en teams van elkaars werk op de hoogte te blijven bij het creëren van documenten.

Skype for Business broadcasting stelt klanten in staat om meetings uit te zenden naar een publiek tot 10.000 personen. De dienst maakt gebruik van Azure Media Services voor het streamen van audio, video en PowerPoint-presentaties, en biedt ingebouwde interoperabiliteit met Bing Pulse voor sentimenttracking en Yammer voor conversaties met het publiek. Tevens bestaat de mogelijkheid voor derden om publiekspeilingen, vraag-en-antwoordsessies en andere functionaliteiten toe te voegen.

Organizational analytics in Office Delve wordt gedreven door Office Graph. De dienst breidt gepersonaliseerde inzichten uit Office Delve uit om bedrijven, werknemers of teams inzichten te bieden in data uit Office 365. Een rijk uitgerust dashboard meet, volgt en identificeert belangrijke trends zoals betrokkenheid, bereik en de balans tussen werk en privé in alle interacties van individuele werknemers met hun eigen organisatie en externe teams.

SharePoint

SharePoint Server 2016, getoond en later dit jaar beschikbaar als preview, biedt verbeteringen en nieuwe mogelijkheden op het gebied van gebruikservaringen, compliance en rapportages. De nieuwe versie geeft on-premise-gebruikers van SharePoint toegang tot nieuwe cloudmogelijkheden door middel van hybride-cloud-inzet met Office 365.

Exchange Server 2016, ook tijdens Ignite gedemonstreerd en later dit jaar als preview beschikbaar, biedt in eerste instantie nieuwe mogelijkheden voor Office 365, zoals een nieuwe benadering van samenwerken aan documenten, een snellere en slimmere zoekfunctie, verbeterde eDiscovery en developer extensibility te ontwikkelen voor mail, agenda en contacten.

Cloud

Verder is er de nieuwe generatie hybride cloud Microsoft Azure Stack aangekondigd. Deze brengt de Azure-gebruikerservaring, -infrastructuur en -capaciteiten op het gebied van Platform-as-a-Service naar de datacenters van klanten. Met Azure Stack IT hebben teams de mogelijkheid enterprise-applicaties eenvoudig te gebruiken in combinatie met moderne, gedistribueerde applicaties, terwijl ze centraal het overzicht behouden. Azure Stack is gebouwd met dezelfde core-technologie als Azure, en versterkt Microsofts aandacht voor een veilige en flexibelere software-gedefinieerde infrastructuur. De volgende preview van Windows Server 2016 is nu beschikbaar, en biedt een premium platform voor enterprise- en cloudapplicaties, met technologieën als Nano Server, een lightweight installatieoptie. Microsoft Operations Management Suite (OMS) is vanaf vandaag beschikbaar en is een cloudgebaseerde oplossing, die de System Center-beheermogelijkheden uitbreidt naar bijna elke hybride cloud, waaronder Azure en andere clouds van andere partijen als Amazon Web Services, Windows Server, Linux, VMWare of OpenStack. OMS biedt een uitbreiding op System Center 2016, dat later deze week ook als preview beschikbaar is.

SQL Server 2016, vanaf deze zomer als preview beschikbaar, zorgt voor een grote stap vooruit met een database en een analyticsplatform die zorgen voor baanbrekende prestaties voor missiekritieke applicaties en dieper inzicht in welke data dan ook, zowel on-premise als in de cloud. Belangrijke capaciteiten daarbij zijn de verbeterde in-memory-technologie met real-time operationele analytics, nieuwe technologieën op het gebied van veiligheid en encryptie, ingebouwde geavanceerde analytics met de R-taal en mobiele BI voor on-premise-data. De nieuwe Stretch Database-capaciteit is er een die niet eerder werd vertoond, en biedt kosteneffectieve toegang tot historische data door data dynamisch te stretchen naar Microsoft Azure.

Microsoft Advanced Threat Analytics (ATA), technologie gebaseerd op het recent aangekochte Aorato, is verkrijgbaar als preview. ATA helpt professionals op het gebied van IT-security bij het identificeren van breaches en dreigingen, door gedragsanalyses en machine-learning te gebruiken voor het leveren van duidelijke en actiegerichte informatie.

Meer transparantie en controle in Office 365, uitgelicht op Ignite, biedt klanten meer inzicht en controle over hun data in Office 365. Onder andere met Customer Lockbox, dat ze expliciete toestemmingsrechten geeft voor Microsoft-interactie met hun data. Office 365 is de enige productiviteitsdienst die klanten een dergelijk niveau van controle biedt.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!