Wouter Hoeffnagel - 06 mei 2015

Samsung introduceert nieuwe SD- en microSD-geheugenkaarten

Samsung breidt zijn assortiment geheugenkaarten uit met de PRO Plus en de EVO Plus. Met de nieuwe geheugenkaarten speelt Samsung in op de toenemende vraag naar snelle dataoverdracht en grote opslagcapaciteit. Door de opkomst van multimedia, HD en 4K UHD, stellen gebruikers steeds hogere eisen aan geheugenkaarten.

Samsung biedt nu vier verschillende SD- en microSD-geheugenkaarten: PRO Plus, PRO, EVO Plus en EVO. De PRO Plus is speciaal ontwikkeld voor de opslag en overdracht van professionele fotobestanden en 4K UHD-video’s. De geheugenkaart is bedoeld voor content afkomstig van hoogwaardige digitale spiegelreflexcamera’s (DSLR’s), smartphones, tablets en moderne actiecamera’s. De leessnelheid bedraagt maximaal 95MB/s en de schrijfsnelheid 90MB/s. Je kunt kiezen voor een PRO Plus-geheugenkaart van 64GB of 32GB. Op de 64GB-variant passen ongeveer 110 minuten 4K UHD-videobeelden of 490 minuten Full HD-beelden zonder hem te hoeven vervangen.

EVO Plus
Ook de nieuwe EVO Plus geheugenkaart verschijnt in SD- en microSD-formaat. Hij heeft een maximale leessnelheid van 80MB/s en een schrijfsnelheid van 20MB/s. Daarmee is de nieuwkomer een klasse sneller dan de huidige EVO geheugenkaarten. De geheugenkaart is gericht op opslag en dataoverdracht van Full HD-videocontent vanaf mobiele applicaties en apparaten, zoals smartphones, tablets en opnameapparatuur. De EVO Plus geheugenkaarten hebben een opslagcapaciteit van 32GB, 64GB of zelfs 128GB. Op laatstgenoemde passen 10.940 foto’s, 30.670 songs of 980 minuten Full HD-videobeelden.

Zowel de PRO Plus, de EVO Plus als de huidige PRO en EVO geheugenkaarten passen in elk apparaat met een SD- of microSD-slot, ongeacht merk en type. Samsung garandeert hun werking bij temperaturen tussen -25°C en 85°C en in stand-by weerstaan ze zelfs temperaturen tot -40°C. Behalve tegen deze extreme temperaturen, zijn de geheugenkaarten ook bestand tegen water, röntgenstraling, magnetische velden en externe schokken. De PRO Plus en EVO Plus weerstaan 72 uur lang zeewater, 48 uur langer dan de bestaande geheugenkaarten.

Beschikbaarheid
De microSD-variant van de PRO Plus en de EVO Plus is vanaf eind mei 2015 in Nederland beschikbaar. De SD-varianten volgen kort daarna.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!