Wouter Hoeffnagel - 06 mei 2015

ZyXEL introduceert ZyXEL Armor Z1 Dual-Band AC2350 Wireless Router

ZyXEL, leverancier van netwerk- en telecomoplossingen, introduceert de ZyXEL Armor Z1 Dual-Band AC2350 Wireless Router. De router is uitgerust met de nieuwste 802.11ac Wave 2 wifi-technologie, wat draadloze snelheden tot maximaal 2350 Mbps mogelijk maakt. De router is gericht op huishoudens met veel draadloze apparatuur, gamers, techneuten en early adopters.

De ZyXEL Armor Z1 router is voorzien van een 1.4GHz dual-core processor met 512MB RAM en 4GB flash geheugen. Het apparaat kan worden geconfigureerd via de ZyXEL OneConnect toepassing. Deze gratis applicatie is te vinden in appwinkels van Android en iOS-apparaten. Het beheer vindt plaats via de webbrowser. Het wifi-apparaat kan op verschillende manieren worden ingezet. Zo kan het fungeren als een access point zonder routing of firewall-functionaliteit, maar zich ook gedragen als een router waarbij het apparaat tegelijkertijd fungeert als een draadloos toegangspunt, router en firewall dat een ethernetverbinding heeft met het internet.

Maximale datasnelheid
De router haalt een maximale snelheid van 600 Mbps snelheid bij gebruik van 2,4 GHz en maximaal 1377 Mbps snelheid bij 5,0 GHz. Bij Dual-band, waarbij beide frequenties gelijktijdig kunnen worden gebruikt, kunnen er wifi-snelheden tot 2350 Mbps worden gehaald. De ZyXEL Armor Z1 router is compatibel met 802.11a / b / g / n standaarden en biedt IPv6-ondersteuning. De ZyXEL Armor Z1 kan ook dienen als een 4-poorts switch en heeft vier afneembare externe antennes voor een goede verbinding met devices van gebruikers. De router is uitgerust met een Quality of Service-functie en ondersteunt Wifi Multimedia (WMM).

De ZyXEL Armor Z1 is sterk beveiligd en ondersteunt WPA / WPA2, WPA-PSK / WPA2-PSK beveiligingstandaarden. Met de Wifi Protected Setup (WPS) functie is het mogelijk om draadloze netwerk encryptie tussen router en het mobiele apparaat, zoals smartphone, tablet of notebook, met één druk op de knop mogelijk te maken. De DoS / SPI firewall beschermt het netwerk en is ook geschikt voor multiple SSID tot maximaal vier afzonderlijke netwerken. De ZyXEL Armor Z1 biedt volledige VPN-ondersteuning voor IPSec Pass-Through, PPTP Pass-Through en L2TP Pass-Through.
De ZyXEL Armor Z1 is een Digital Living Network Alliance (DLNA) compatibel apparaat. DLNA biedt richtlijnen voor het delen van bestanden tussen verschillende apparaten binnen een thuisnetwerk.

Universal Plug and Play
De ZyXEL Armor Z1 is uitgerust met een Universal Plug and Play (UPnP). UPnP is een verzameling van netwerkprotocollen die bedoeld zijn om de connectie tussen de apparatuur van verschillende fabrikanten te vergemakkelijken en automatiseren. Het gaat hierbij om UPnP-apparaten zoals computers, mediaspelers, tv's en servers die dan met elkaar automatisch communiceren zonder dat de gebruiker daar zelf zaken voor moet instellen.

De ZyXEL Armor Z1 Dual-Band AC2350 Wireless Router is verkrijgbaar bij officiële ZyXEL distributeurs en resellers. De adviesprijs is 299,99 euro.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!