Wouter Hoeffnagel - 06 mei 2015

EMC introduceert verschillende producten tijdens EMC World

EMC introduceert tijdens de jaarlijkse gebruikersconferentie EMC World in Las Vegas nieuwe platformen en uitbreidingen op het gebied van Software Defined Storage. Deze nieuwe opslag- en security-oplossingen vereenvoudigen en automatiseren opslag, creëren een pad naar de cloud en zorgen voor databeveiliging.

VCE kondigt een nieuwe reeks hyper-converged RackScale-systemen aan die organisaties en service providers in staat stellen de implementatie van nieuwe generatie, schaalbare mobile-, cloud- en gedistribueerde Tier 2-applicaties te vereenvoudigen. Met het VxRack-systeem kunnen klanten starten met enkele tientallen servers en via scale-out uitbreiden naar duizenden servers met tientallen petabytes aan opslagcapaciteit. VCE biedt bovendien een methodologie van een geprefabriceerde standaardinfrastructuur met een single call levenscyclus. Dit zorgt voor een schaalbare hyper-converged VxRack.

VNXe
EMC kondigt daarnaast de beschikbaarheid aan van de eerste, volledig gevirtualiseerde EMC VNXe-software-stack. Deze is geschikt voor IT-organisaties die zich tot software-defined storage wenden voor meer snelheid en flexibiliteit voor hun ontwikkel- en operationele (DevOps)-omgevingen. Met de EMC vVNX Community Edition-softwarereeks kunnen klanten test- en ontwikkelomgevingen opzetten, gebaseerd op VNXe-storage zonder dedicated storage hardware-systeem en multiple virtual VNXe-instances opzetten met gebruik van standaard serverhardware. EMC introduceert ook de nieuwe VNXe 3200 all-flash-variant. De 3TB VNXe3200 wordt via EMC’s business partner program network verkocht en heeft een startprijs van minder dan $25.000.

EMC maakt daarnaast bekend zijn producten te hebben geoptimaliseerd om binnen het hele portfolio cloud-mogelijkheden te leveren. Klanten kunnen de publieke, private en hybride cloud inzetten als flexibele extra Tier voor storage- en databescherming. EMC breidt dit verder uit met de introductie van EMC CloudBoost- en EMC CloudArray-software. De nieuwe CloudArray-software maakt tiering mogelijk naar cloud- of object-storage vanaf het VMAX3-platform. Hierbij wordt de TCO verlaagd, doordat data naar goedkopere opslag wordt verplaatst. CloudArray-technologie zorgt voor snelle toegang, ongeacht of deze gebruikt wordt voor back-up en archivering of file- of secondary data. Klanten profiteren hierdoor van de schaalbaarheid van de cloud, lagere kosten en minder onderhoud.

Databescherming op EMC- en third-party-cloudservices
CloudBoost-verbeteringen zijn ook ontworpen om EMC Avamar- en EMC Networker-klanten in staat te stellen naadloos hun data te beschermen op EMC- en third-party-cloudservices.

Terwijl ondernemingen in steeds hoger tempo nieuwe generatie, cloud-applicaties gebruiken en ontwikkelen, worstelen zij volgens EMC om hun data goed te blijven beschermen in de hyper-extended organisatie. Daarom komt het bedrijf met de volgende nieuwe databeveiligingsproducten en productuitbreidingen:

  • Nieuwe data domain back-up-apparaten en nieuwe back-up-software;
  • Cloud-enablement van de Data Protection Suite via de introductie van CloudBoost-software voor de bescherming van data op EMC- en third party-cloudservices;
  • Data Protection Suite-verbeteringen, waaronder universal search en verbeteringen aan EMC RecoverPoint voor VM’s;
  • Nieuwe Spanning back-up-bescherming door uitbreiding applicatie-databescherming naar Microsoft Office 365.
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!