Witold Kepinski - 07 mei 2015

Dell introduceert nieuwe SCv2000, PS6610 en Microsoft-gebaseerde storage-oplossingen

Dell introduceert nieuwe storage-oplossingen waaronder storage arrays met hoge dichtheid, verbeterde softwarefunctionaliteit en nieuwe Software Defined Storage (SDS)-appliances.

Met de introductie van de Dell Storage SCv2000-reeks zegt Dell bedrijven storage arrays te bieden op instapniveau met dezelfde beheermogelijkheden en kernfuncties als de Dell SC-arrays uit het hogere segment. De nieuwe SCv2000-reeks biedt geïntegreerde mogelijkheden voor gegevensbescherming. Zo kunnen met de nieuwe modellen zowel speciale projecten ondersteund worden als database- en testomgevingen of opslagconsolidatie. De beschikbaarheid van Dell Storage Centre-software voor de nieuwe instapmodellen biedt bedrijven de mogelijkheid om te standaardiseren op één beheerplatform, aldus Dell. De nieuwe reeks omvat aanvankelijk drie modellen met drie uitbreidingsopties. Deze arrays zijn verkrijgbaar vanaf een prijs vanaf rond de €10.175 (excl. BTW). De nieuwe arrays bieden geïntegreerde functies zoals Remote Instant Replay, Local Instant Replays en Replay Manager, aangevuld met RAID-tiering voor optimalisatie van de SAN-opslagcapaciteit. De hechte integratie met veelal gebruikte applicatieomgevingen zoals Microsoft en VMware vereenvoudigt het beheer van gevirtualiseerde datacenters en maakt het mogelijk om lokaal of op afstand consistente snapshots van virtuele machines te maken zonder nadelige gevolgen voor de netwerkprestaties, aldus Dell.

Bedrijven kunnen meer waarde uit hun bestaande investeringen putten door hun data te migreren naar hoogwaardigere Dell Storage SC4000- en SC8000-arrays. De SCv2000-reeks kan voorzien in zowel de behoeften van vandaag als de toekomstige groei. Dit is onder meer mogelijk omdat hij via dezelfde gebruikersinterface kan worden beheerd als bij de andere arrays uit de SC-reeks. Organisaties kunnen de opslagcapaciteit naar behoefte opschalen zonder nieuwe opslaglicenties aan te hoeven schaffen. Ze kunnen daarbij kiezen uit een breed scala aan harde schijven en solid state disks die speciaal zijn geconfigureerd voor een diverse reeks aan toepassingen, aldus Dell.

Dell PS-arrays voor grote data repository’s

De nieuwe arrays uit de Dell Storage PS6610-reeks brengen hoge prestaties en opslagcapaciteit naar Dells iSCSI-arrays voor het middensegment. De nieuwe arrays met dubbele controllers vervangen de Dell EqualLogic PS6510-arrays.

De arrays uit de PS6610-reeks bieden hybride configuraties met een combinatie van flash-geheugen en harde schijven. Ze bieden ondersteuning voor bedrijfskritische applicaties en zijn bij uitstek geschikt voor bedrijven die grote data repository’s hanteren. De arrays combineren de kracht van 10 Gigabit Ethernet (GbE) met een hoge opslagdichtheid. Zij bieden ondersteuning voor een halve petabyte aan opslagcapaciteit binnen één 5U-array. Dankzij de sterk verbeterde dichtheid, geheugencapaciteit en prestaties nemen de arrays minder ruimte in beslag en kunnen zij effectief voorzien in de groeiende vraag naar opslagcapaciteit.

De nieuwe arrays zijn geschikt voor verschillende soorten bedrijven. Dit geldt met name voor organisaties die behoefte hebben aan goed presterende en uiterst schaalbare storage voor het uitbreiden van een bestaand EqualLogic/PS-reeks-SAN, het vervangen van een bestaande opslaginfrastructuur of het implementeren van een nieuwe storage-infrastructuur. De PS6610 is een aantrekkelijke optie voor organisaties die op zoek zijn naar geavanceerde opslagmogelijkheden in de vorm van een array met hoge opslagdichtheid dat eenvoudig in het beheer is en geoptimaliseerd voor de consolidatie van workloads. Deze voordelen maken de PS6610 uiterst geschikt voor ERP-systemen, e-mailopslag, SQL-databases en grote data repository’s voor het archiveren van onder meer medische dossiers, financiële gegevens en video’s van bewakingscamera’s.

De arrays zullen worden geleverd met de Dell EqualLogic PS-reeks Array Software 8.0. Deze oplossing biedt nieuwe ruimtebesparende mogelijkheden zoals compressie van snapshots en replica’s. Tevens biedt zij ondersteuning voor virtualisatie-omgevingen dankzij geavanceerde integratie van VMware vSphere Virtual Volumes. Dit maakt het mogelijk om arrays te beheren op het niveau van individuele virtuele machines in plaats van per volume of LUN. Klanten met een geldig ondersteuningscontract kunnen de nieuwe software gratis downloaden.

Dell breidt Software Defined Storage (SDS)-aanbod uit met Microsoft Storage Spaces

Dell kondigt daarnaast de introductie aan van Dell Storage with Microsoft Storage Spaces. Deze reeks van nieuwe oplossingen maakt het mogelijk om de SDS-functionaliteit van Microsoft in te zetten op de servers en direct attached storage-hardware van Dell. Deze oplossingen delen hetzelfde niveau van validatienauwkeurigheid en zijn een aanvulling op het werk dat Dell met Microsoft heeft verricht om het Cloud Platform System te ontwikkelen. De nieuwe Scale-Out File Server (SOFS)-oplossing zal leverbaar zijn in vijf configuraties. De oplossing is geschikt voor bedrijven die SDS en gevirtualiseerde opslag willen gebruiken voor verschillende workloads zoals private clouds, virtual desktop infrastructures (VDI’s), SQL- en Hyper-V-omgevingen.

Dell ondersteunt klanten bij het meten van de benodigde capaciteit en prestaties. De diensten van Dell bevatten tevens end-to-end fulfillment en ondersteuning voor het implementeren en runnen van de systemen. Dell Storage with Microsoft Storage Spaces stelt bedrijven in staat om klein te beginnen en op te schalen naar een omgeving met meer dan één petabyte aan ruwe opslagcapaciteit wanneer de bedrijfsbehoeften daarom vragen. De oplossing vormt de laatste aanvulling op het breedste aanbod van Software Defined Storage-oplossingen binnen de branche, gebaseerd op strategische partnerships tussen Dell en SDS-leveranciers.

Beschikbaarheid

De arrays uit de Dell Storage SCv2000-reeks zijn per direct verkrijgbaar. De arrays uit de Dell Storage PS6610-reeks en Dell EqualLogic PS-reeks Array Software 8.0 zullen aan het begin van Q3 verkrijgbaar zijn.
Dell Storage with Microsoft Storage Spaces zal naar verwachting in juni van dit jaar verkrijgbaar zijn.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!