Witold Kepinski - 07 mei 2015

BalaBit sluit distributieovereenkomst met Exclusive Networks

BalaBit, specialist in IT-beveiliging en gespecialiseerd in logmanagement en geavanceerde monitoringstechnologieën, sluit een distributieovereenkomst met Exclusive Networks, een internationale Value-Added Distributor met meer dan twintig kantoren wereldwijd. Het doel van de overeenkomst is de aanwezigheid van BalaBit in de Benelux te vergroten. Het bedrijf maakte de samenwerking bekend tijdens het jaarlijkse Global Partner Summit 2015, dat plaatsvond in zijn R&D Centre in Budapest, in aanwezigheid van meer dan honderd deelnemers van over de gehele wereld.

Naar aanleiding van een eerdere succesvolle samenwerking in Duitsland breiden BalaBit en Exclusive Networks hun samenwerkingscontract nu verder uit naar een aantal andere Europese landen, waaronder Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. BalaBit hanteert een partnerstrategie waarbij het bedrijf een Value-Added Distributor aanwijst om samen te werken met lokale partners, zoals System Integrators en IT Security Integrators. De benoeming van Exclusive Networks tot enige distributeur in de Benelux sluit aan bij deze strategie. BalaBit heeft een gelimiteerd aantal gecertificeerde lokale partners in elke markt en biedt hen continue training en sterke partnermarges, en werkt nauw met hen samen op het gebied van marketingcampagnes en evenementen.

BalaBit ontving in 2014 acht miljoen dollar (tegen de toenmalige koers was dat 5,8 miljoen euro) van C5 Venture Capital, Europa’s eerste investeerder in de beveiligings- en datasector. Het bedrag is bedoeld om de productontwikkeling te versnellen en het marktaandeel uit te breiden in de Benelux, Scandinavië en de Verenigde Staten. BalaBit levert betrouwbaar logmanagement, geavanceerde monitoringstechnologieën en oplossingen voor gedragsanalyse. Het bedrijf doet dit voor klanten over de gehele wereld, zoals organisaties in de financiële sector, telecomorganisaties en overheidsinstanties. In de Benelux werkt BalaBit ook voor academische instituten en bedrijven in de game-industrie.

Als onderdeel van zijn channelstrategie heeft BalaBit recentelijk Yves van Tongerloo aangesteld als Sales Manager, en Seth van der Meer als Business Development Manager om het bedrijf te laten groeien in de Benelux en partneractiviteiten in deze regio te managen. Samen hebben zij meer dan dertig jaar ervaring in het genereren van new business via channelpartners in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Voordat Yves bij BalaBit kwam, zette hij zijn zakelijke salesvaardigheden in als regionale salesmanager bij Safenet. Seth was in zijn vorige functie Channel Director bij Sophos.

Beiden zeggen: “Het zijn opwindende tijden voor BalaBit en we kijken ernaar uit om verder te bouwen aan onze channelstrategie, ons merk en de markt in de Benelux. We zijn een van de snelst groeiende IT-beveiligingsorganisaties in Europa met toonaangevende technologieoplossingen. Bouwen aan een sterke channelaanwezigheid is cruciaal voor onze voortdurende groei. Daarom bieden we onze partners een programma om hen te steunen in de gehele salescyclus.”

Patrick van Arendonk, General Manager Exclusive Networks Nederland, zegt: “We zijn zeer trots op de nieuwe samenwerking met BalaBit en blij met de huidige kansen in de Benelux-markt. BalaBits unieke productportfolio is optimaal ingericht om APT-aanvallen te stoppen en internationale IT-criminelen te identificeren, en past ook nog perfect bij ons huidige portfolio.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!