Wouter Hoeffnagel - 07 mei 2015

HP NFV System versnelt implementatie van Network Functions Virtualization

HP kondigt het HP NFV System aan, een vooraf geïntegreerd Network Functions Virtualization (NFV) platform. Door het platform kunnen CSP’s (Communications Service Providers) implementatie van NFV versnellen. HP NFV System is geïntegreerd met HP Helion OpenStack Carrier Grade, waarmee CPS’s beschikken over een open source cloud platform. Hiermee voldoen CSP’s aan de eisen op gebied van de ondersteuning van betrouwbaarheid, schaalbaarheid en prestaties.

Daarnaast introduceert HP NFV Director 3.0. Met de NFV Director 3.0 verbeteren CSP’s de flexibiliteit en schaalbaarheid van de huidige Operations Support Systems (OSS) door beheer- en orkestratiemogelijkheden toe te voegen. Daarnaast biedt het nieuwe analysemogelijkheden voor het gebruik van NFV data, wat het maken van real-time beslissingen bevordert. Tot slot onthult HP nieuwe services waarmee CSP’s geholpen worden in de transformatie van hun infrastructuur naar NFV.

Network Functions Virtualization
NFV biedt CSP’s een nieuwe manier voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van netwerk services. Door het ontkoppelen van netwerkfuncties van proprietary hardware apparatuur, versnellen CSP’s de introductie van nieuwe services.

Omdat de telecommunicatie industrie verschuift van succesvolle NFV proof-of-concepts naar productie implementatie, moeten CSP’s, Network Equipment Providers (NEP’s) en hun software en services partners aan eisen voldoen op gebied van stabiliteit, hoge prestaties en ‘carrier grade’ betrouwbaarheid in iedere laag van de NFV architectuur. Leveranciers van platforminfrastructuur zijn nodig om end-to-end systems ontwerp, validatie en ondersteuning te verzekeren. Deze end-to-end systems zorgen voor een continue beschikbaarheid van de belangrijkste netwerkfuncties.

NFV oplossingen klaar voor gebruik
HP NFV System brengt HP hardware en software samen om vooraf geïntegreerde oplossingen te creëren, geoptimaliseerd voor de werkdruk van NFV. HP NFV System kits zijn gebaseerd op HP’s NFV proof-of-concept ervaringen en kunnen verschillende NFV gebruikerscases aan. De kits zijn ontworpen met een mix van hardware en software om NFV implementatie te versimpelen en te versnellen. Hierdoor wordt het voor de gebruiker eenvoudiger levenscyclus en services te bestellen, inzetten, opereren en beheren. De kits zorgen ervoor dat gebruikers klein kunnen beginnen, om vervolgens uit te schalen wanneer de vereisten groter worden.

De HP NFV System Starter Kit, HP Helion Open Stack Carrier Grade, HP NFV Director 3.0 met HP NFV Analytics en HP Trusted NFV Platform Transformation services worden in het derde kwartaal van 2015 verwacht.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!