Witold Kepinski - 12 mei 2015

Hippo groeit in Noord-Amerikaanse markt met EMC

Hippo, een Nederlandse leverancier van Web Content Management, groeit sterk in de Noord-Amerikaanse markt. Meer groei verwacht het bedrijf te doen met EMC Enterprise Content Division (ECD), waarbij Hippo deelneemt als Technology Partner in het globale EMC Technology Connect Programma, zo meldt Tjeerd Brenninkmeijer mede-oprichter & cmo Hippo tijdens de EMC World 2015 conferentie.

Volgens Tjeerd Brenninkmeijer groeit Hippo nu twee keer zo snel in de Noord-Amerikaanse markt dan in de Nederlandse markt. Hippo bedient de Noord-Amerikaanse markt vanuit een kantoor in Boston. Hierbij wordt Hippo CMS verkocht door technologische partners, zoals EMC en implementatiepartners.

Brenninkmeijer verwacht komende jaren te groeien door de samenwerking met de Amerikaanse IT-leverancier EMC. “Hippo CMS is speciaal voor klanten geïntegreerd met EMC Documentum, een enterprise document management oplossing die ondermeer zeer populair is in de farmaceutische industrie, financiële instellingen, overheden, energie bedrijven en zorginstellingen. Een organisatie die EMC Documentum gebruikt voor het beheer van ongestructureerde content binnen het bedrijf kan deze met Hippo CMS gecontroleerd distribueren over al haar online kanalen.”

Subscription model

Hippo CMS is verkrijgbaar via een subscription model en is te draaien op een on-premises locatie binnen de het bedrijf, in de cloud of in een hybride vorm, aldus Brenninkmeijer. Met de combinatie van Hippo CMS en EMC Documentum kunnen klanten gepubliceerde content optimaliseren door het meten van welke informatie daadwerkelijk voor de lezer van belang is. Verder biedt de Hippo CMS EMC Documentum oplossing een consistente workflow die past bij het publicatieproces, inclusief versiemanagement, goedkeuringsprocessen en eindredactie. Met de oplossing is het mogelijk aangeboden informatie te personaliseren door gebruik te maken van het Hippo CMS en de koppeling aan externe big data systemen zoals Pivotal. Brenninkmeijer: “Veel analisten zijn positief over ons aanbod zoals IDC, Gartner, Ovum en Forrester.”

Brenninkmeijer ziet de interesse van Amerikaanse organisaties in Hippo toenemen sinds de samenwerking met EMC Documentum. “We werken nauw samen met EMC ECD die 700 verkopers heeft opgeleid om Hippo CMS in combinatie met EMC Documentum te verkopen.”

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!