Witold Kepinski - 12 mei 2015

Nordian Capital neemt meerderheidsbelang in Ab Ovo International

Nordian Capital heeft een meerderheidsbelang in Ab Ovo International verworven. Ab Ovo International biedt IT oplossingen gericht op “advanced planning and scheduling” in de Europese rail, maritieme en freight forwarding markt. Daarnaast biedt zij ook ERP oplossingen voor het goederenvervoer over het spoor in heel Europa.

Nordian werd bij deze overname geadviseerd door Corp, Accuracy, SDP, JSA. De onderneming zelf werd geadviseerd door MBCF en AKD. Ab Ovo is opgericht in 1997. De onderneming heeft inmiddels meer dan 100 mensen in dienst en naast een hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel vestigingen in Amsterdam, Düsseldorf en Stockholm. Willem Jan Groenewoud is voorzitter van de Ab Ovo Groep

Perry Bos, partner bij Nordian Capital meldt dat Ab Ovo zeer goed aansluit zijn investeringscriteria; groei, internationaal actief en gericht op een Business-to- Business-segment. "Daarnaast zijn we gedurende het aankoopproces voortdurend herbevestigd in de aantrekkelijkheid van de complexe planningsoftware-markt en Ab Ovo in het bijzonder.”

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!