Witold Kepinski - 12 mei 2015

Uniserver biedt High Performance Storage op basis van PernixData FVP-software

De Noord-Hollandse cloud provider Uniserver biedt sinds kort High Performance Storage op basis van PernixData FVP-software. Hierdoor zegt Uniserver cloudopslag te bieden met een gegarandeerde lage latency en een hoge prestatie op basis van het aantal IO-operaties per seconde (IOPS), aldus Hugo van Diepen, medeoprichter en Sales Director van Uniserver.

Van Diepen, die in zijn datacenter veel HP infrastructuur heeft staan, vertelt: “De FVP-software heeft ons in staat gesteld om op een compleet nieuwe manier na te denken over hoe we opslag als een dienst kunnen aanbieden. Door opslagintelligentie in onze systemen onder te brengen, brengt FVP de opslaglatency terug van milliseconden naar microseconden, terwijl we op een kosteneffectieve manier het aantal IOPS kunnen opschalen, samen met de verwerkingscapaciteit. Deze flexibiliteit en prestatievoordelen geven we door aan onze klanten, in de vorm van een gegarandeerde service die alleen Uniserver biedt. Iedere dag draaien er duizenden verschillende virtual machines (VMs) binnen onze vier datacenters, die voor van alles worden gebruikt, van databases en virtuele werkplekken tot websites en e-mail. Het is erg moeilijk om dat verkeer te voorspellen. Maar FVP zorgt ervoor dat we onze klanten altijd consistente en betrouwbare opslagprestaties kunnen bieden. Zij willen bovendien graag hun diensten per VM afnemen, met de mogelijkheid die diensten per maand aan te passen als dat nodig is. Met de software van PernixData kunnen we dat nu ook probleemloos aanbieden.”

Erik de Weerd, Sales Manager bij ICT-dienstverlener ilionx, meldt heel blij: “Nu Uniserver zijn High Performance Storage dienst met de software van PernixData op een hoger niveau heeft gebracht, merken we direct veel verschil met de voorgaande situatie. Bijvoorbeeld met het openen van beheerzaken, zoals SQL management studio. Die is nu onmiddellijk beschikbaar, terwijl je voorheen zeker 5 tot 10 seconden zat te wachten voor je wat kon doen. Het scheelt ons niet alleen tijd, maar ook ergernis. Bovendien geeft Uniserver nu de garantie dat de latency laag blijft, ook als we onze opslagcapaciteit willen uitbreiden.”

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!