Redactie - 12 mei 2015

Inschrijvingen Accenture Innovation Awards 2015 van start

Nederlandse startups kunnen zich weer inschrijven voor de Accenture Innovation Awards. De Innovation Awards 2015 worden dit jaar voor de negende keer op rij toegekend in Nederland aan de meest innovatieve producten, diensten of concepten in tien categorieën. Accenture heeft de Innovation Awards in het leven geroepen om uitzonderlijke prestaties op het gebied van innovatie zichtbaar te maken, organisaties te verbinden en om innovatie in Nederland verder te stimuleren.

De winnaars van de Accenture Innovation Awards worden bekend gemaakt op 30 oktober 2015 in DeFabrique in Utrecht. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 1 augustus 2015 via de website www.innovation-awards.nl. Het evenement is te volgen op Twitter via www.twitter.com/AIA_NL en op LinkedIn via http://bit.ly/AIA-LinkedIn.

Initiatieven jonger dan drie jaar en gelanceerd op de Nederlandse markt kunnen meedoen aan de verkiezing. In negen innovatiethema’s is een ‘blauwe tulp’ te winnen. Hiervoor beoordeelt een onafhankelijke vakjury de deelnemende initiatieven op vernieuwing, succes en potentieel. Naast het uitreiken van de blauwe tulpen, beloont Accenture de winnaar het thema ‘Circular Economy’ met de ‘groene tulp’.

Innovator of the Year Award

Tevens wordt een zakelijke onderscheiding (Innovator of the Year Award) uitgereikt aan een persoon die in het afgelopen jaar een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan innovatie in Nederland. De prijs is uniek in Nederland en werd vorig jaar toegekend aan Gerald Schotman voor zijn bijdrage aan innovatie als Chief Technology Officer bij zijn voormalig werkgever Shell.

Manon van Beek (foto), Managing Director Accenture Nederland: “Door prijzen toe te kennen in innovatiethema’s erkennen we dat vandaag de dag de meest fascinerende innovaties plaatsvinden op het kruispunt van sectoren. Industrie-overstijgende juryteams kijken vanuit multi-perspectief naar vernieuwingen en slimme sector-overstijgende oplossingen voor thematieken die samen de innovatie-ambitie van Nederland weerspiegelen.”

Naast het beoordelen van de deelnemende initiatieven door een vakjury heeft ook het publiek een stem. Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de publieksprijs. Vanaf medio juli kan eenieder stemmen op de deelnemende initiatieven. Stemmen kan vanaf www.innovation-awards.nl via een stemformulier of via social media (Twitter, Facebook of LinkedIn).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!