Witold Kepinski - 14 mei 2015

Red Hat Java EE applicatieplatform is vernieuwd ter ondersteuning van DevOps in on-premise en PaaS-omgevingen

Red Hat, speler op het gebied van opensourcesoftware, kondigt Red Hat JBoss Enterprise Application Platform (JBoss EAP) 6.4 aan. De nieuwe versie biedt abonnees diverse extra mogelijkheden waaronder het inzetten van Java-applicaties in hybride cloud-omgevingen.

Red Hat wil bedrijven helpen meer uit hun technologie te halen door ze meer keuzevrijheid te bieden. JBoss EAP ondersteunt een breed scala aan frameworks, besturingssystemen, databases, beveiliging en identiteitsystemen van derden om de integratie met bestaande infrastructuren te vergemakkelijken. Daarnaast biedt het nieuwe abonnement meer flexibiliteit en kan JBoss EAP - afhankelijk van de wensen en behoeften - in meerdere omgevingen worden ingezet, waaronder on-premise, in een Platform-as-a-Service (PaaS) omgeving of in hybride cloud-scenario’s.

Gartner, Inc. verwacht sterke groeimogelijkheden voor DevOps toolsets, met een totaalwaarde van 2,3 miljard dollar in 2015 voor DevOps tools – 21,1 procent meer dan de 1,9 miljard dollar in 2014. Tegen 2016 zal DevOps geen nichestrategie meer zijn die wordt ingezet door grote cloud-providers, maar een die wordt ingezet door 25 procent van de top 2000-organisaties wereldwijd.

JBoss EAP is voor leden van de JBoss Developer-community beschikbaar als download. Klanten kunnen de laatste updates krijgen via de Red Hat Customer Portal.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!