Witold Kepinski - 13 mei 2015

SQS neemt Trissential over

SQS Software Quality Systems, specialist in softwarekwaliteit, maakt bekend dat de onderneming onder voorwaarden is overeengekomen om het volledige uitstaande aandelenkapitaal van Trissential LLC. over te nemen voor een maximale prijs van 30,7 miljoen dollar. De overname zal worden gefinancierd door middel van een combinatie van liquide middelen, een nieuwe kredietfaciliteit en nieuwe SQS-aandelen.

Trissential is een consultancybureau op het gebied van IT-projecten, programma- en portfoliobeheer in de Mid-West-regio van de Verenigde Staten (VS), met kantoren in Minneapolis, Milwaukee en Chicago. Trissential is actief in vier belangrijke sectoren die goed aansluiten op het serviceaanbod van SQS op het gebied van productie en heeft een grote expertise op het gebied van retail, energie en gezondheidszorg. Over het jaar eindigend op 31 december 2014, rapporteerde Trissential een omzet van 32,3 miljoen dollar en een winst voor belasting van 1,6 miljoen dollar.

De overname biedt SQS een belangrijke en solide bron van inkomsten, die in SQS's strategie past van een geografische diversificatie van inkomsten door middel van het versterken van haar activiteiten in de VS. Voor de periode van 12 maanden tot 31 december 2014 realiseerde SQS een omzet van 12,3 miljoen dollar in de VS, goed voor 5% van de totale groepsomzet.

Door de overname zal de bestaande lokale dienstverleningscapaciteit van SQS in de Verenigde Staten ongeveer verviervoudigd worden en zal SQS veel sterker vertegenwoordigd zijn op de markt voor IT-diensten in de Mid-West-regio. Bovendien brengt Trissential ook een diversiteit aan klanten in met wie zij waardevolle relaties heeft opgebouwd. Van hieruit kan SQS haar testactiviteiten verder laten groeien, onder meer voor de offshore-activiteiten van SQS. Trissential zal naar verwachting in het huidige boekjaar voor een belangrijk deel bijdragen aan de omzet van SQS in de VS.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!