Witold Kepinski - 14 mei 2015

Ctac kende een trage start van het jaar

Ctac zag in het eerste kwartaal 2015 de omzet licht dalen met 2 procent naar 20,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat daalde met 0,1 miljoen naar 0,5 miljoen euro. Het nettoresultaat bleef stabiel op 0,4 miljoen euro.

De verwachting voor heel 2015 blijft gehandhaafd: Met een voorbehoud voor bijzondere exogene omstandigheden verwacht Ctac in 2015 een hoger resultaat te realiseren dan in 2014, aldus Henny Hilgerdenaar, Chief Executive Officer van Ctac: “Ctac kende een trage start van het jaar. Bij de consultancy activiteiten duurde het tot de tweede helft in januari voordat enkele klanten concrete invulling gaven aan reeds eerder gegunde opdrachten. Daardoor bleef de omzet en bezetting van die maand achter. Vanaf eind januari pakte de zaken in dit segment zich weer goed op, maar de opgelopen achterstand kon in februari en maart niet meer volledig worden goed gemaakt. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2014, daalde de omzet met € 0,4 miljoen licht naar € 20,7 miljoen. De daling van het bedrijfsresultaat bedraagt uiteindelijk € 0,1 miljoen. Het nettoresultaat bleef stabiel door lagere financiële lasten en een lagere belastingdruk in het eerste kwartaal van 2015. Het is daarnaast goed om te constateren dat het in 2014 gestarte programma om de kwaliteit van ons projectmanagement verder te versterken, de eerste vruchten begint af te werpen.

Op basis van de licht toegenomen orderportefeuille, de versterking van het projectmanagement en de verdere toename van het omzetaandeel van onze Cloud-activiteiten, handhaven we onze eerder uitgesproken verwachting dat, met voorbehoud voor bijzondere exogene omstandigheden, in 2015 een hoger resultaat zal worden behaald dan in 2014.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!