Witold Kepinski - 22 mei 2015

NetApp schrapt banen na slecht kwartaal

NetApp schrapt zoals eerder gemeld 500 banen, dat is 4 procent van het het hele personeelsbestand. NetApp doet dit na een tegenvallend kwartaal, ondanks dat oplossingen zoals ONTAP en all flash FAS storage meer in trek waren. NetApp had last van de sterke dollar en zwakke euro. Daarnaast werd er minder indirect en via oem-partners verkocht zo meldt NetApp.

De omzet in het vierde kwartaal daalde van 1,649 naar 1,54 miljard dollar. De nettowinst daalde van 197 naar 135 miljoen dollar.

Over heel het fiscaal gebroken boekjaar 2015 daalde omzet van 6,345 naar 6,12 miljard dollar. De nettowinst daalde van 638 naar 560 miljoen dollar. NetApp heeft 5,33 miljard dollar in zijn kas liggen.

Data Fabric

Het is sinds tijdens dat NetApp nu een slecht kwartaal achter de rug heeft. Komend kwartaal wordt ook pittig, waarbij de omzet verder daalt. "We zijn niet tevreden over de vierde kwartaal en nemen concrete maatregelen om NetApp te transformeren in de volgende fase van groei", aldus ceo Tom Georgens (foto). Clustered ONTAP is de fundatie van Data Fabric, onze visie hoe data management in de toekomst er uit ziet. Deze visie slaat aan en onderschijft ons vertrouwen." 

Clustered ONTAP

NetApp zal vaart zetten om klanten vaker te laten overstappen van legacy ONTAP naar Clustered ONTAP, dat afgelopen jaar met 135 procent groeide. Dat is voor klanten nogal een proces, omdat ook storage beheer processen moeten worden aangepast en een hoop data moet worden overgezet. Verder zet NetApp in als leverancier voor de hybride cloud.

All-flash

Er zijn ook goede ontwikkelingen te bespeuren bij NetApp. Zo steeg de vraag naar de E-Series, waaronder de all-flash EF producten, met 45 procent. De verkoop van FlexPod, (met Cisco en VMware) groeide met 20 procent, vaak ook in combinatie met Clustered ONTAP. De verkoop van all-flash FAS groeide met 350 procent. NetApp verkoopt de all flash storage graag via partners. Netapp wil de komende jaren met zijn channel partners verder groeien in de enterprise en midmarket met hybride cloud en storage oplossingen. Hiervoor is het portofolio het afgelopen jaar vernieuwd en uitgebreid.

Door: Witold Kepinski

 

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!